Tomatentaartjes
Heerlijke feestelijke taartjes die makkelijk te maken zijn en zowel warm als koud erg lekker smaken. Leuk voor een diner, maar ook voor een picknick of potluck?
Dit was de eerste keer dat ik de Mozzarella plakjes van Violife ging proberen welke ik heb gekocht bij Vegan Mission op de markt in Groningen. Het ruikt bijzonder goed voor een vegan kaas en het smelt lekker. Op deze taartjes smaakten ze erg lekker. De volgende keer doe ik het eens op een pizza.
Tomatentaartjes
1 vel bladerdeeg van Tante Fanny, (bv Jumbo)
8 cherry tomaatjes
1 teentje knoflook
1 el verse oreganosnippers
1 el verse tijmblaadjes
4 el olijfolie
2 plakjes vegan VioLife Mozzarella
½ kleine rode ui, in halve ringen
basilicum ter garnering
zout
Verwarm de oven voor op 200 C.
Snijd 4 ringen ui het vel bladerdeeg (ik heb deze dubbelgeklapt en nog iets uitgerekt) en leg deze op bakpapier op een ovenrooster.
Halveer de tomaatjes en haal de binnenkant van de tomaatjes eruit (wel bewaren). Leg de tomaatjes op keukenpapier met de open kant naar beneden om uit te lekken.
Verhit in een koekenpan de olijfolie en bak hierin op middel hoog vuur het tomatenvocht met zaadjes, oregano, tijm en knoflook tot het een beetje indroogt.
Besmeer de bladerdeeg rondjes hiermee, verdeel de mozzarella kaas, tomaatjes (open kant naar beneden) en de ui erover. Besprenkel met een beetje zout indien nodig. Bak de tomatentaartjes 25-30 minuten tot het deeg mooi goudbruin is gekleurd.
Garneer met een blaadje basilicum.
Facebook Page
Labels
aardappels
aardbeien
aardpeer
amandelmeel
amazake
ananas
appel
artisjok
asperges
aubergine
avocado
banaan
berlijn
bietjes
bimi
bladerdeeg
bladgroen
bloemkool
boekweit
boerenkool
boerenpate
bonen
broccoli
brood
broodbeleg
bulgur
cacao
cashewnoten
champignons
chia
chipotle
chocolade
clearspring
courgette
couscous
cranberry
dadels
daslook
dip
edamame
eivervanger
erwten
evenement
falafel
feestelijk
fermenteren
festival
freekeh
fruit
gefermenteerde tofu
gerookte tofu
gierst
Groningen
haarverzorging
haricots vert
havervlokken
hazelnoten
ijs
ijspegels
jackfruit
jostabes
kaassaus
kala namak
kant en klaar
kastanjes
keramiek
kerst
khadi
kikkererwten
kikkererwtenmeel
knolselderij
knolvenkel
kokos
kokosmelk
komkommer
koningsoesterzwam
kookboek
kookboek review
kool
koolrabi
kruiden
kruisbessen
lamsoor
linzen
mais
mango
meiraapjes
melk
meloen
mibuna
milieu
miso
muffins
mythes
naan
Nieuw-Zeelandse spinazie
noodles
noten
notenkaas
olijven
online shop
ontbijt
paddenstoelen
palmkool
paprika
parelgerst
pasta
pastinaak
pate
peer
peper
pepers
peren
perzik
peultjes
pinda
pita
pizza
polenta
pompoen
pompoenpitten
prei
product review
quinoa
raapstelen
rabarber
radijs
raw
recept
restaurants
rettich
rijst
rozijnen
salade
schorseneren
seitan
sesam
shop
silken tofu
sla
smaakmaker
snijbiet
snijmoes
soep
soja medaillons
sojafilets
spelt
speltrijst
sperziebonen
spicebar
spinazie
spruitjes
steden
stoofperen
sugarsnaps
tahin
tatsoi
tempeh
tofu
tomaten
tortellini
tuinbonen
tzatziki
uien
uitgelicht
uitleg
vega gehakt
vegan
vegan balletjes
vegan garnalen
vegan kaas
vegan kip
vegan salami
vegan shop
vegan spekblokjes
vegan winkel
vegan worst
vegan yoghurt
vegan zalm
vegetarische kip
veldsla
venkel
vijgen
voordelen
walnoot
waterkers
wijntip
winterpostelein
workshop
wortel
zeekraal
zeewier
zoet
zoete aardappel
zwarte peper
zwarte rijst
Blog Archive
© Plantaardigheidheidjes. Mogelijk gemaakt door Blogger.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten