Tomatentaartjes


Heerlijke feestelijke taartjes die makkelijk te maken zijn en zowel warm als koud erg lekker smaken. Leuk voor een diner, maar ook voor een picknick of potluck?

Dit was de eerste keer dat ik de Mozzarella plakjes van Violife ging proberen welke ik heb gekocht bij Vegan Mission op de markt in Groningen. Het ruikt bijzonder goed voor een vegan kaas en het smelt lekker. Op deze taartjes smaakten ze erg lekker. De volgende keer doe ik het eens op een pizza.


Tomatentaartjes
1 vel bladerdeeg van Tante Fanny, (bv Jumbo)
8 cherry tomaatjes
1 teentje knoflook
1 el verse oreganosnippers
1 el verse tijmblaadjes
4 el olijfolie
2 plakjes vegan VioLife Mozzarella
½ kleine rode ui, in halve ringen
basilicum ter garnering
zout

Verwarm de oven voor op 200 C.
Snijd 4 ringen ui het vel bladerdeeg (ik heb deze dubbelgeklapt en nog iets uitgerekt) en leg deze op bakpapier op een ovenrooster.

Halveer de tomaatjes en haal de binnenkant van de tomaatjes eruit (wel bewaren). Leg de tomaatjes op keukenpapier met de open kant naar beneden om uit te lekken.

Verhit in een koekenpan de olijfolie en bak hierin op middel hoog vuur het tomatenvocht met zaadjes, oregano, tijm en knoflook tot het een beetje indroogt.

Besmeer de bladerdeeg rondjes hiermee, verdeel de mozzarella kaas, tomaatjes (open kant naar beneden) en de ui erover. Besprenkel met een beetje zout indien nodig. Bak de tomatentaartjes 25-30 minuten tot het deeg mooi goudbruin is gekleurd.

Garneer met een blaadje basilicum.



Print Friendly and PDF

Geen opmerkingen:

Een reactie posten