Snijbiet, zoete aardappel met tofu schotel

Soms is het zo lastig de juiste naam te verzinnen voor een gerecht. Ik ben daar helemaal niet goed in, dus wordt het vaak maar een opsomming van de meest belangrijke ingrediënten.

Dit was bedoelt als snel gerecht op een doordeweekse dag terwijl ik geen zin had in koken, maar de zoete aardappel en snijbiet toch écht opgemaakt moesten worden. Ik houd niet van verspilling dus dwong mijzelf er iets mee te maken. Het werd verrassend lekker en heel eenvoudig om te maken.


Snijbiet, zoete aardappel met tofu schotel 2 pers
2 grote zoete aardappelen, geschild en in blokjes
2 teentjes knoflook, fijngehakt
1 blik kokosmelk
1 el harissa pasta
½ tl gember poeder (ik had geen verse in huis, maar dat kun je natuurlijk ook gebruiken!)
1 bos snijbiet, alleen de bladeren grof gesneden (gebruik de stengels voor een lekkere roerbak of als bijgerecht opgebakken met wat sojasaus)
1 blok tofu, geperst en in kleine blokjes gesneden
zout & peper
kokosolie

rijst om erbij te serveren

Verhit wat kokosolie in een diepe pan en bak hierin de knoflook en de zoete aardappel voor ongeveer een minuut of twee. Voeg de kokosmelk, harissa pasta en gember toe en roer alles goed om. Laat voor een minuut of  15 op een laag vuur sudderen.

Verhit in een koekenpan wat kokosolie en bak hierin de blokjes tofu aan alle kanten bruin en knapperig.
Zet even apart.

Wanneer de zoete aardappel gaar is voeg je het grof gesneden snijbietblad toe. Roer goed om en laat het slinken. Op het einde voeg je de helft van de tofu er aan toe. De andere helft verdeel je over de borden na het opscheppen zodat deze blokjes wat knapperig blijven.



Print Friendly and PDF

Geen opmerkingen:

Een reactie posten