Soms is het zo lastig de juiste naam te verzinnen voor een gerecht. Ik ben daar helemaal niet goed in, dus wordt het vaak maar een opsomming van de meest belangrijke ingrediënten.
Dit was bedoelt als snel gerecht op een doordeweekse dag terwijl ik geen zin had in koken, maar de zoete aardappel en snijbiet toch écht opgemaakt moesten worden. Ik houd niet van verspilling dus dwong mijzelf er iets mee te maken. Het werd verrassend lekker en heel eenvoudig om te maken.
Snijbiet, zoete aardappel met tofu schotel 2 pers
2 grote zoete aardappelen, geschild en in blokjes
2 teentjes knoflook, fijngehakt
1 blik kokosmelk
1 el harissa pasta
½ tl gember poeder (ik had geen verse in huis, maar dat kun je natuurlijk ook gebruiken!)
1 bos snijbiet, alleen de bladeren grof gesneden (gebruik de stengels voor een lekkere roerbak of als bijgerecht opgebakken met wat sojasaus)
1 blok tofu, geperst en in kleine blokjes gesneden
zout & peper
kokosolie
rijst om erbij te serveren
Verhit wat kokosolie in een diepe pan en bak hierin de knoflook en de zoete aardappel voor ongeveer een minuut of twee. Voeg de kokosmelk, harissa pasta en gember toe en roer alles goed om. Laat voor een minuut of 15 op een laag vuur sudderen.
Verhit in een koekenpan wat kokosolie en bak hierin de blokjes tofu aan alle kanten bruin en knapperig.
Zet even apart.
Wanneer de zoete aardappel gaar is voeg je het grof gesneden snijbietblad toe. Roer goed om en laat het slinken. Op het einde voeg je de helft van de tofu er aan toe. De andere helft verdeel je over de borden na het opscheppen zodat deze blokjes wat knapperig blijven.
Facebook Page
Labels
aardappels
aardbeien
aardpeer
amandelmeel
amazake
ananas
appel
artisjok
asperges
aubergine
avocado
banaan
berlijn
bietjes
bimi
bladerdeeg
bladgroen
bloemkool
boekweit
boerenkool
boerenpate
bonen
broccoli
brood
broodbeleg
bulgur
cacao
cashewnoten
champignons
chia
chipotle
chocolade
clearspring
courgette
couscous
cranberry
dadels
daslook
dip
edamame
eivervanger
erwten
evenement
falafel
feestelijk
fermenteren
festival
freekeh
fruit
gefermenteerde tofu
gerookte tofu
gierst
Groningen
haarverzorging
haricots vert
havervlokken
hazelnoten
ijs
ijspegels
jackfruit
jostabes
kaassaus
kala namak
kant en klaar
kastanjes
keramiek
kerst
khadi
kikkererwten
kikkererwtenmeel
knolselderij
knolvenkel
kokos
kokosmelk
komkommer
koningsoesterzwam
kookboek
kookboek review
kool
koolrabi
kruiden
kruisbessen
lamsoor
linzen
mais
mango
meiraapjes
melk
meloen
mibuna
milieu
miso
muffins
mythes
naan
Nieuw-Zeelandse spinazie
noodles
noten
notenkaas
olijven
online shop
ontbijt
paddenstoelen
palmkool
paprika
parelgerst
pasta
pastinaak
pate
peer
peper
pepers
peren
perzik
peultjes
pinda
pita
pizza
polenta
pompoen
pompoenpitten
prei
product review
quinoa
raapstelen
rabarber
radijs
raw
recept
restaurants
rettich
rijst
rozijnen
salade
schorseneren
seitan
sesam
shop
silken tofu
sla
smaakmaker
snijbiet
snijmoes
soep
soja medaillons
sojafilets
spelt
speltrijst
sperziebonen
spicebar
spinazie
spruitjes
steden
stoofperen
sugarsnaps
tahin
tatsoi
tempeh
tofu
tomaten
tortellini
tuinbonen
tzatziki
uien
uitgelicht
uitleg
vega gehakt
vegan
vegan balletjes
vegan garnalen
vegan kaas
vegan kip
vegan salami
vegan shop
vegan spekblokjes
vegan winkel
vegan worst
vegan yoghurt
vegan zalm
vegetarische kip
veldsla
venkel
vijgen
voordelen
walnoot
waterkers
wijntip
winterpostelein
workshop
wortel
zeekraal
zeewier
zoet
zoete aardappel
zwarte peper
zwarte rijst
Blog Archive
© Plantaardigheidheidjes. Mogelijk gemaakt door Blogger.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten