Veel mensen die vegetarisch of veganistisch eten hebben ook een afkeer tegen vleesvervangers. Ik niet, ik heb altijd erg van de smaak en structuur van vlees gehouden, ik hield alleen niet van het dierenleed erachter. Daarom maak ik zo af en toe graag gebruik van de geheel plantaardige vleesvervangers die er op de markt zijn.
Deze vegetarische kip pita's had ik eigenlijk mooier voor ogen dan de foto laat zien. Dat is het nadeel als je met vleesvervangers werkt, ze zijn natuurlijk niet zo mooi kleurrijk als groente. Maar dit is wel echt heel erg lekker. Ik heb een elektrische bbq voor binnen en deze geeft een heerlijke gegrilde smaak aan de vegetarische kipstukjes van de Vegetarische Slager, zeker als je deze eerst even marineert. Dat heb ik gedaan met ras-el-hanout kruiden. Dit is een Marokkaanse kruidenmix. Geen enkele mix is hetzelfde, probeer dan ook vooral uit welke jij lekker vindt!
Marokkaanse vega kip pita's met aubergine en bonenhummus 2-3 personen
2 pakjes kipstukjes van de Vegetarische Slager
2 el ras el hanout kruiden
olijfolie
3 pitabroodjes, open gesneden en geroosterd
Aubergine mengsel:
1 aubergine, kleine stukjes
1 kleine ui, in halve ringen
3 tomaten, in stukjes
1 teentje knoflook, geperst
paar blaadjes verse munt, versnipperd
sap van een halve citroen
olijfolie
Bonenhummus:
1 blik/pot witte bonen, afgespoeld en uitgelekt
1/4 tl komijn
1/4 tl pikante paprika
sap van een halve citroen
1 teentje knoflook , grof gehakt
2 el olijfolie
zout & peper
Vermeng de vegetarische kipstukjes met de ras el hanout kruiden en wat olijfolie en laat een half uurtje intrekken. (Maak ondertussen de bonenhummus en het auberginemengsel).
Rijg de vegetarische kipstukjes aan stokjes en grill ze gaar op de barbecue of in de grillpan tot ze lekker knapperig zijn.
Voor het aubergine mengsel verwarm je wat olijfolie in een koekenpan en bak de uien voor een paar minuten tot ze beginnen te verkleuren. Voeg de aubergines toe en bak ze in 5 minuten mooi bruin en zacht. Voeg vervolgens de tomaten toe en laat een paar minuten al roerend bakken tot deze zacht zijn. Doe de knoflook en de munt erbij, haal van het vuur en meng het citroensap er doorheen.
Voor de bonenhummus meng je alle ingrediënten met een staafmixer en breng je deze op smaak met zout en peper.
Besmeer de halve geroosterde pita broodjes met de bonenhummus. Verdeel het auberginemengsel eroverheen en vervolgens de stukjes vegetarische kip over de pita broodjes.
Facebook Page
Labels
aardappels
aardbeien
aardpeer
amandelmeel
amazake
ananas
appel
artisjok
asperges
aubergine
avocado
banaan
berlijn
bietjes
bimi
bladerdeeg
bladgroen
bloemkool
boekweit
boerenkool
boerenpate
bonen
broccoli
brood
broodbeleg
bulgur
cacao
cashewnoten
champignons
chia
chipotle
chocolade
clearspring
courgette
couscous
cranberry
dadels
daslook
dip
edamame
eivervanger
erwten
evenement
falafel
feestelijk
fermenteren
festival
freekeh
fruit
gefermenteerde tofu
gerookte tofu
gierst
Groningen
haarverzorging
haricots vert
havervlokken
hazelnoten
ijs
ijspegels
jackfruit
jostabes
kaassaus
kala namak
kant en klaar
kastanjes
keramiek
kerst
khadi
kikkererwten
kikkererwtenmeel
knolselderij
knolvenkel
kokos
kokosmelk
komkommer
koningsoesterzwam
kookboek
kookboek review
kool
koolrabi
kruiden
kruisbessen
lamsoor
linzen
mais
mango
meiraapjes
melk
meloen
mibuna
milieu
miso
muffins
mythes
naan
Nieuw-Zeelandse spinazie
noodles
noten
notenkaas
olijven
online shop
ontbijt
paddenstoelen
palmkool
paprika
parelgerst
pasta
pastinaak
pate
peer
peper
pepers
peren
perzik
peultjes
pinda
pita
pizza
polenta
pompoen
pompoenpitten
prei
product review
quinoa
raapstelen
rabarber
radijs
raw
recept
restaurants
rettich
rijst
rozijnen
salade
schorseneren
seitan
sesam
shop
silken tofu
sla
smaakmaker
snijbiet
snijmoes
soep
soja medaillons
sojafilets
spelt
speltrijst
sperziebonen
spicebar
spinazie
spruitjes
steden
stoofperen
sugarsnaps
tahin
tatsoi
tempeh
tofu
tomaten
tortellini
tuinbonen
tzatziki
uien
uitgelicht
uitleg
vega gehakt
vegan
vegan balletjes
vegan garnalen
vegan kaas
vegan kip
vegan salami
vegan shop
vegan spekblokjes
vegan winkel
vegan worst
vegan yoghurt
vegan zalm
vegetarische kip
veldsla
venkel
vijgen
voordelen
walnoot
waterkers
wijntip
winterpostelein
workshop
wortel
zeekraal
zeewier
zoet
zoete aardappel
zwarte peper
zwarte rijst
Blog Archive
© Plantaardigheidheidjes. Mogelijk gemaakt door Blogger.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten