Marokkaanse vega kip pita's met aubergine en bonenhummus

Veel mensen die vegetarisch of veganistisch eten hebben ook een afkeer tegen vleesvervangers. Ik niet, ik heb altijd erg van de smaak en structuur van vlees gehouden, ik hield alleen niet van het dierenleed erachter. Daarom maak ik zo af en toe graag gebruik van de geheel plantaardige vleesvervangers die er op de markt zijn.

Deze vegetarische kip pita's had ik eigenlijk mooier voor ogen dan de foto laat zien. Dat is het nadeel als je met vleesvervangers werkt, ze zijn natuurlijk niet zo mooi kleurrijk als groente. Maar dit is wel echt heel erg lekker. Ik heb een elektrische bbq voor binnen en deze geeft een heerlijke gegrilde smaak aan de vegetarische kipstukjes van de Vegetarische Slager, zeker als je deze eerst even marineert. Dat heb ik gedaan met ras-el-hanout kruiden. Dit is een Marokkaanse kruidenmix. Geen enkele mix is hetzelfde, probeer dan ook vooral uit welke jij lekker vindt!


Marokkaanse vega kip pita's met aubergine en bonenhummus 2-3 personen
2 pakjes kipstukjes van de Vegetarische Slager
2 el ras el hanout kruiden
olijfolie
3 pitabroodjes, open gesneden en geroosterd

Aubergine mengsel:
1 aubergine, kleine stukjes
1 kleine ui, in halve ringen
3 tomaten, in stukjes
1 teentje knoflook, geperst
paar blaadjes verse munt, versnipperd
sap van een halve citroen
olijfolie

Bonenhummus:
1 blik/pot witte bonen, afgespoeld en uitgelekt
1/4 tl komijn
1/4 tl pikante paprika
sap van een halve citroen
1 teentje knoflook , grof gehakt
2 el olijfolie
zout & peper

Vermeng de vegetarische kipstukjes met de ras el hanout kruiden en wat olijfolie en laat een half uurtje intrekken. (Maak ondertussen de bonenhummus en het auberginemengsel).
Rijg de vegetarische kipstukjes aan stokjes en grill ze gaar op de barbecue of in de grillpan tot ze lekker knapperig zijn.

Voor het aubergine mengsel verwarm je wat olijfolie in een koekenpan en bak de uien voor een paar minuten tot ze beginnen te verkleuren. Voeg de aubergines toe en bak ze in 5 minuten mooi bruin en zacht. Voeg vervolgens de tomaten toe en laat een paar minuten al roerend bakken tot deze zacht zijn. Doe de knoflook en de munt erbij, haal van het vuur en meng het citroensap er doorheen.

Voor de bonenhummus meng je alle ingrediënten met een staafmixer en breng je deze op smaak met zout en peper.

Besmeer de halve geroosterde pita broodjes met de bonenhummus. Verdeel het auberginemengsel eroverheen en vervolgens de stukjes vegetarische kip over de pita broodjes.


Print Friendly and PDF

Geen opmerkingen:

Een reactie posten