Koolrabi salade met mosterd-dille dressing

Een lekkere frisse salade die mij wat deed denken aan een klassieke witte kool salade. Eigenlijk is de koolrabi best een vreemd ding. Het ziet er uit als een knol welke onder de grond groeit, maar eigenlijk is het een verdikte stengel die bovengronds groeit. Je kan het zowel rauw als gekookt eten. Je moet deze groente niet verwarren met de koolraap, deze groeit wel ondergronds en is met name een winter groente terwijl koolrabi een echte lente groente is.

Koolrabi is rijk aan vitamine C, calcium, ijzer, magnesium en kalium. Het is eigenlijk niet eens een vergeten groente, het is nooit echt populair geweest in Nederland maar komt langzaam aan meer in de spotlight te staan. In Duitsland daarentegen eten ze het wel heel veel, de naam koolrabi is daar dan ook vandaan gekomen (daar heet het Kohlrabi).

Mocht je denken "ze is een ingrediënt vergeten te noemen als ik naar de foto's kijk": er zitten paarse wortelen tussen. Dat is het leuke aan regenboog wortelen, je krijgt ze dan in allerlei kleuren :-)
Koolrabi salade met mosterd-dille dressing 3-4 pers

dressing:
1/3 cup veganistische mayonaise (bv Remia Mayolijn, veganaise van Smaakt of maak het zelf)
1 el mosterd
½ rode ui, fijngesnipperd
2 el verse dille, fijngehakt
1 el olijfolie
1 tl zout
½ el agavesiroop
vers gemalen zwarte peper

2 koolrabi's, geschild en geraspt
3 (regenboog) wortelen , schoongemaakt en julienne gesneden
1 blik witte bonen, uitgelekt

Meng alle ingrediënten voor de dressing. Meng vervolgens de geraspte koolrabi's, wortelen en de witte bonen en giet hier de dressing doorheen. Laat alles even een half uurtje intrekken.Print Friendly and PDF

Geen opmerkingen:

Een reactie posten