Couscous met snijmoes Blauwe Groninger

Een heerlijk gerecht waar je eventueel nog een vleesvervanger bij zou kunnen eten. Snijmoes kun je vervangen door raapstelen of spinazie, zelfs met fijngesneden boerenkool, maar dan moet je deze wel wat langer doorbakken.

Snijmoes is eigenlijk best een verwarrende naam, want als je daar op zoekt kom je ook snijbiet tegen als synomiem terwijl dat een hele andere bereiding en smaak heeft dan Snijmoes "blauwe groninger". Beide zijn varianten van snijmoes, maar je zegt eerder snijmoes tegen de blauwe groninger en niet tegen snijbiet.
Snijmoes zoals ik het gebruik en ken is meer verwant aan raapstelen, zowel qua smaak als bereiding.


Snijmoes Blauwe Groninger staat overigens bekend om de grote hoeveelheid vitamine C en calcium.




Couscous met snijmoes (Blauwe Groninger) 2 pers
1 cup couscous
1½ cup kokend heet water

1 grote bos snijmoes, fijngehakt
1 ui, in fijne halve ringen
1 teentje knoflook, fijn gehakt
1 tl gemalen chipotle peper (of cayenne peper)
olie
2 el verse citroensap
1 el geraspte citroenschil
handje zonnebloempitten
peper & zout

Vermeng de couscous met het kokende water en laat 10 minuten rusten.

Verhit in een grote pan wat olie en bak hierin de ui glazig. Voeg de knoflook en de chiptole peper toe en bak even om voor een halve minuut.
Voeg de snijmoes toe en bak al roeren om tot het flink is geslonken.

Fluf de couscous op en meng met het snijmoes mengsel. Breng op smaak met peper en zout. Voeg het citroensap toe en serveer met de geraspte citroenschil en zonnebloempitten eroverheen gestrooid.


Print Friendly and PDF

Geen opmerkingen:

Een reactie posten