Asperges en bimi met witte wijn champignons

Heerlijk en makkelijk gerecht. Asperges en bimi op de grill, terwijl de champignons bruinen en smaak krijgen van de witte wijn. Heerlijk de asperge tijd. Deze lente zijn het voor mij vooral de groene waar ik trek in heb.




Asperges en bimi met witte wijn champignons bijgerecht 2 -3  personen
1 ui, in fijne halve ringen
1 bakje kastanje champignons, in plakjes
1/3 cup witte wijn
olie om in te bakken
1 bakje bimi
kleine portie groene asperges
(knoflook)olie

edelgist
peper & zout

Verhit wat olie in een koekenpan en bak hierin de ui glazig. Doe de champigonons erbij en bak voor een minuut of acht tot ze mooi bruin zijn. Pas wanneer ze mooi bruin zijn doe je de witte wijn erbij. Goed omroeren en laten intrekken. Eventueel meer witte wijn toevoegen :-)

Verhit ondertussen een grillpan, besmeer deze met de (knoflook)olie. Grill de asperges en bimi tot ze beginnen te verkleuren aan alle kanten.

Breng de champignons en de asperges met bimi op smaak met zout en peper. Verdeel de asperges en bimi over een bord en verdeel de champignons erover. Bestrooien met wat edelgist.


Print Friendly and PDF

1 opmerking:

  1. Ziet er erg lekker uit! Champignons met witte wijn dat heb ik al heel lang niet gegeten. Misschien ga ik dat morgen wel maken voor over mijn spinazie cherry tomaten salade!

    BeantwoordenVerwijderen