Aardbeien cakejes

De laatste tijd ben ik wat minder van het zoete bakken en concentreer ik mij met name op het avondeten en al het mooie verse groen wat er nu beschikbaar is. Maar die mooie bakken met aardbeien kon ik niet weerstaan. Het werden deze cakejes!

Ik kan mij nog goed herinneren dat ik het heerlijk vond als mijn moeder weer cake ging bakken. Niet zozeer om het eindresultaat, maar vanwege het "uitlikken van de mengkom". Niet verstandig natuurlijk want er zat meestal wel rauwe ei in, maar ik ben er gelukkig nooit ziek van geworden. Zo lekker vond ik het dat mijn moeder stiekem wat meer achterliet dan nodig was :-)

Gisteren stond ik alleen in de keuken toen ik deze cakejes maakte en ik kan verklappen dat ik hier ook heerlijk ongegeneerd de kom heb leeg geschraapt met mijn vingers..
Gelukkig is vegan deeg geheel ongevaarlijk om ongebakken te proeven en het proefde toen al zo ontzettend lekker dat de cakejes erg lekker beloofde te worden.

Lekker zoet, en de cake is lekker "moist"; wel zonder frosting want dat wordt bij mij alleen maar geklieder. De schattige kartonnen vormpjes maken dat hopelijk goed, die zien er overigens erg leuk uit, maar zijn niet handig bij het opeten. De volgende keer doe ik ze gewoon in een cupcakevormpje.


Aardbeien cakejes 9 stuks
3/4 cup aardbeiensiroop aangelengd met wat water (ongeveer 1/4 siroop + 2/4 water)
1/4 cup plantaardige melk
1 tl appelcider azijn
1/3 cup zonnenbloem of koolzaadolie
2/3 cup suiker
2 tl vanille extract
1½ cup bloem
3/4 tl bakpoeder
½ tl baksoda
½ tl zout
1 cup verse aardbeien in stukjes gesneden

Verwarm de oven voor op 200°C.
Meng de aangelengde aardbeiensiroop met de plantaardige melk en de azijn. Zet even weg voor een paar minuten.

Meng vervolgens door dit mengsel de olie, suiker en vanille extract. Roer vervolgens de bloem, bakpoeder en zout erdoor en meng alles goed tot er geen klontjes meer zijn. Roer de stukjes aardbei door het mengsel.
Verdeel over ongeveer 9 vormpjes en bak in de oven voor ongeveer 20 minuten. Afgekoeld zijn ze echt het lekkerst (hoe moeilijk het ook is om niet direct er een op te peuzelen ;-)).Print Friendly and PDF

Geen opmerkingen:

Een reactie posten