Veganistische en biologische markt te Groningen

Vorige week, op Goede Vrijdag zou er een veganistische markt zijn in Groningen, zo schreef LifeFood op hun website. Al zoekende naar de organisatie om achter de standhouders te komen was dit bijna een onmogelijke taak. Via twitter kreeg ik een reactie dat het een combinatie markt zou worden en er veganistische standhouders maar ook biologische en recycle standhouders zouden staan.

Aangekomen op de Ossenmarkt is een van de eerste opvallende stands helaas een grote kraam met dierenvellen, vachten en leer. Erg jammer, en naar mijn mening een grote misser van de organisatie.

Ondanks dat er volgens mij veel meer uit dit evenement gehaald kan worden is het natuurlijk super positief dat er gewoon veganistische kraampjes en producten te vinden zijn op een markt in Groningen! Geweldig dat het overal een beetje begint te leven!

Een van de kraampjes waar ik helemaal vrolijk van werd was de stand van Life Food. Alles zag er even aantrekkelijk en smakelijk uit.


Enthousiast werd er verteld hoe het ontstaan is, een Tsjechische dame genaamd Tereza Havrlandova begon eigenlijk zelf aan de slag te gaan met raw food omdat er zo weinig te krijg was in Tsjechië. Nu een paar jaar later is het een succesvol bedrijf met heerlijke producten verkrijgbaar in vele Europese landen, waaronder gelukkig ook in Nederland.  De producten zijn allemaal raw, veganistisch, biologisch, glutenvrij en zonder gewone suiker.


Veel kon je proeven en uitproberen wat ik zelf altijd erg fijn vind. We gingen naar huis met een groot aantal lifebars (zo handig voor onderweg en tijdens wandelingen), wat raw chocolaatjes (deze komen ook binnenkort bij Ekoplaza!) en Italiaans Crispbread.We hebben ondertussen al wat geproefd en het Italiaans Crispbread is een absolute aanrader, maar de kleine raw chocolaatjes zeker ook (die zouden van mij in grotere verpakking mogen komen, met name de Lifefood Mini White Citroen Baobab).


Er stond een kraam met allerlei heerlijke fruitconserves. We hebben een stoofperenjam en een Japansebramenjam meegenomen. De wijn mochten we proeven, maar was niet helemaal ons ding.


En gelukkig was daar ook Vegan Mission! Helemaal vanuit Zuid-Holland kwam daar dan de Wilmersburger kaas tot de beschikking van de Groningers :-) Gelukkig kan ik het regelmatig in Duitsland kopen omdat we er niet ver vandaan wonen, maar verder zijn er geen verkooppunten in het noorden van Nederland (gat in de markt!).

Naast Wilmersburger hebben wij een vegan mozzarella van Violife, witte chocolade en weer wat reepjes voor onderweg meegenomen.Ook stond Sjeu smoothies op de markt. Een van de twee smoothies was zonder melk en deze was dan ook erg lekker!

En gelukkig was er dan ook een biologische groentekraam, zou dat niet de basis van elk voedselpatroon moeten zijn? Het zag er allemaal prachtig en heerlijk uit.


Voor het paasontbijt namen we wat lekkere broden mee van Desem Enzo welke werden verkocht door Haymaheerd. Ze waren beide zalig, hier zou ik elk ochtend wel mee willen ontbijten :-) Ze moeten nog wel even 10-13 minuten in de oven, maar dat maakt het des te lekkerder en zorgt voor een vers broodje.


Hopelijk komen er in de toekomst nog meer veganistische markten in het noorden, en dan zonder dierenbont en vlees, en meer kraampjes zoals LifeFood, Vegan Mission en heerlijk groente en fruit.


Print Friendly and PDF

3 opmerkingen:

 1. Kwam bij dit bericht door te Googlen op "Violife Groningen", ik had even hoop maar volgens mij ten onrechte, haha. Misschien begin ik wel een koeriersdienst vanuit Rotterdam ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha , dat was van vegan mission inderdaad.
   Nee Groningen heeft (nog!) niets zoveel.

   Verwijderen
 2. Kwam bij dit bericht door te Googlen op "Violife Groningen", ik had even hoop maar volgens mij ten onrechte, haha. Misschien begin ik wel een koeriersdienst vanuit Rotterdam ;)

  BeantwoordenVerwijderen