Vegan tapas workshop bij Koko Toko te Groningen


Via deleukstedeal kon je enige tijd geleden een tapas workshop aanschaffen. Kookworkshops zijn natuurlijk altijd hartstikke leuk, maar wanneer het ook nog eens een veganistische workshop is, die in Groningen wordt gehouden dan snap je dat ik daar heen wil :-)

Samen met twee collega's ging ik afgelopen donderdag naar de workshop. Deze wordt gehouden in het geweldige mini-warenhuisje Koko Toko. Je vindt hier van alles en nog wat: kleding, accesoires,   kookboeken, chocolade, mason jars (!) en allerlei handige hebbendingetjes zoals lunchtasjes en drinkflessen. De producten die je hier vindt hebben allemaal een eerlijk en duurzaam karakter. Met respect voor mens, dier én milieu maar gelukkig toch betaalbaar.


Achter in de winkel kregen we de workshop aan een grote tafel en erachter de producten netjes uitgestald waar we mee zouden gaan werken. Na een intro van de eigenaresse van de winkel over Koko Toko en het idee over de workshops ging Helinja ons uitleggen wat we die avond zouden gaan maken.

We zouden beginnen met drie "dips". Er werd uitgelegd dat elke dip min of meer uit hetzelfde is opgebouwd: iets romigs, iets smeuïgs, een smaakmaker, een zuurtje én vaak ook een pittig element. Daarna werden we opgedeeld in groepjes en konden we zelf aan de slag nadat er per groepje werd gekozen of we een hummus, pesto of een guacamole wilden maken.


Hieronder het resultaat na enige tijd mengen, proeven en bijstellen :-)
Een pesto met kappertjes, een hummus van witte bonen en ras el hanout kruiden en een quacamole met lente-ui en een pepertje.


Vervolgens gingen we groentes snijden / bewerken om de dips op te serveren. Zo konden we ook goed de combinaties van de verschillende lekkere dips proeven met de paprika, biet of komkommer.

 

Uiteindelijk gingen we de dips die we hadden gemaakt ook gebruiken in de springrolls die we gingen maken van tapioca vellen. We werden gemotiveerd om zo mooi mogelijke springrolls te maken die we uiteindelijk weer gingen opsnijden in stukjes.Het was een gezellige, leerzame workshop die ik iedereen kan aanraden! Deze workshop, en de workshop smoothies maken worden regelmatig gegeven in Koko Toko. Houd ook de website deleukstedeal in de gaten want binnenkort komt er weer een actie dat je voor een leuke prijs deze workshop kan volgen.

Zwanestraat 2-1
9712 CL Groningen
 

Print Friendly and PDF

1 opmerking:

  1. Ik zou dolgraag het recept voor de hummus met Ras el Hanout kruiden hebben! Lijkt me super lekker!

    BeantwoordenVerwijderen