Snijmoes met bonen en amandel/sesam tofu

Ik heb zo'n trek in bladgroen de laatste tijd! Gevolg is wel dat mijn koelkast soms vol ligt met bossen snijbiet, snijmoes en raapsteel en ik niet altijd de recepten vind die mij aanspreken. Deze week had ik weer zo'n dag en besloot ik mijn voorraad na te lopen en te kijken wat lekker bij elkaar zou zijn en dan toch een volledige maaltijd zou vormen. Het enige wat ik er nog even extra bij heb gehaald zijn de bonen. Het werd een verrassend lekker gerecht, en zo simpel!

Snijmoes is niet voor iedereen makkelijk te verkrijgen, je kan het dan ook weer door elke andere "leafy green" vervangen, maar de knapperige stengels van de snijmoes zijn wel erg lekker in dit recept en geven het ook wat meer body.


Snijmoes met bonen en amandel/sesam tofu 2 pers hoofdgerecht, 4 pers bijgerecht
1 pakje amandel/sesam rooktofu van taifun (bv ekoplaza of natuurwinkel of anders gewone gerookte tofu)
scheutje sojaolie
1 el edelgist
2 teentjes knoflook, in plakjes
1 grote bos snijmoes, in stukjes gesneden, stengels en bladeren apart.
1 blik witte bonen, afgespoeld en uitgelekt
10-13 cherrytomaatjes, gehalveerd
plantaardige olie
peper & zout

Verhit in een grote pan wat olie. Snijd de gerookte amandel/sesam tofu in kleine stukjes en bak ze in de pan al roerend voor een minuut of 2-3. Giet er dan een scheutje sojaolie overheen en wat edelgist, bak alles nog even een minuut of 3 en zet ze apart.

Doe opnieuw een klein beetje olie in de pan en bak de knoflook voor zo'n 30 seconden. Doe de snijmoesstengels en de helft van de gerookte tofu erbij en bak voor ongeveer 5 minuten tot de stengels beetgaar zijn. Doe de witte bonen en het snijmoesblad erbij en roer goed om. Zodra het snijmoesblad gaat slinken voeg je de cherrytomaatjes toe en warm je die even mee. Breng op smaak met peper en zout (indien nodig). Verdeel over de borden en bestrooi de rest van de gerookte tofu eroverheen.




Print Friendly and PDF

2 opmerkingen:

  1. Heb dit gisteren gemaakt voor een vriendin, met spinazie. Ging schoon op! Lekker hoor!!
    Bedankt voor het recept!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Wat leuk! Heb je de amandel/sesam rooktofu van taifun kunnen vinden? Of heb je gewone gerookt tofu gebruikt? Super dat het gesmaakt heeft :-)

      Verwijderen