Ik heb zo'n trek in bladgroen de laatste tijd! Gevolg is wel dat mijn koelkast soms vol ligt met bossen snijbiet, snijmoes en raapsteel en ik niet altijd de recepten vind die mij aanspreken. Deze week had ik weer zo'n dag en besloot ik mijn voorraad na te lopen en te kijken wat lekker bij elkaar zou zijn en dan toch een volledige maaltijd zou vormen. Het enige wat ik er nog even extra bij heb gehaald zijn de bonen. Het werd een verrassend lekker gerecht, en zo simpel!
Snijmoes is niet voor iedereen makkelijk te verkrijgen, je kan het dan ook weer door elke andere "leafy green" vervangen, maar de knapperige stengels van de snijmoes zijn wel erg lekker in dit recept en geven het ook wat meer body.
Snijmoes met bonen en amandel/sesam tofu 2 pers hoofdgerecht, 4 pers bijgerecht
1 pakje amandel/sesam rooktofu van taifun (bv ekoplaza of natuurwinkel of anders gewone gerookte tofu)
scheutje sojaolie
1 el edelgist
2 teentjes knoflook, in plakjes
1 grote bos snijmoes, in stukjes gesneden, stengels en bladeren apart.
1 blik witte bonen, afgespoeld en uitgelekt
10-13 cherrytomaatjes, gehalveerd
plantaardige olie
peper & zout
Verhit in een grote pan wat olie. Snijd de gerookte amandel/sesam tofu in kleine stukjes en bak ze in de pan al roerend voor een minuut of 2-3. Giet er dan een scheutje sojaolie overheen en wat edelgist, bak alles nog even een minuut of 3 en zet ze apart.
Doe opnieuw een klein beetje olie in de pan en bak de knoflook voor zo'n 30 seconden. Doe de snijmoesstengels en de helft van de gerookte tofu erbij en bak voor ongeveer 5 minuten tot de stengels beetgaar zijn. Doe de witte bonen en het snijmoesblad erbij en roer goed om. Zodra het snijmoesblad gaat slinken voeg je de cherrytomaatjes toe en warm je die even mee. Breng op smaak met peper en zout (indien nodig). Verdeel over de borden en bestrooi de rest van de gerookte tofu eroverheen.
Facebook Page
Labels
aardappels
aardbeien
aardpeer
amandelmeel
amazake
ananas
appel
artisjok
asperges
aubergine
avocado
banaan
berlijn
bietjes
bimi
bladerdeeg
bladgroen
bloemkool
boekweit
boerenkool
boerenpate
bonen
broccoli
brood
broodbeleg
bulgur
cacao
cashewnoten
champignons
chia
chipotle
chocolade
clearspring
courgette
couscous
cranberry
dadels
daslook
dip
edamame
eivervanger
erwten
evenement
falafel
feestelijk
fermenteren
festival
freekeh
fruit
gefermenteerde tofu
gerookte tofu
gierst
Groningen
haarverzorging
haricots vert
havervlokken
hazelnoten
ijs
ijspegels
jackfruit
jostabes
kaassaus
kala namak
kant en klaar
kastanjes
keramiek
kerst
khadi
kikkererwten
kikkererwtenmeel
knolselderij
knolvenkel
kokos
kokosmelk
komkommer
koningsoesterzwam
kookboek
kookboek review
kool
koolrabi
kruiden
kruisbessen
lamsoor
linzen
mais
mango
meiraapjes
melk
meloen
mibuna
milieu
miso
muffins
mythes
naan
Nieuw-Zeelandse spinazie
noodles
noten
notenkaas
olijven
online shop
ontbijt
paddenstoelen
palmkool
paprika
parelgerst
pasta
pastinaak
pate
peer
peper
pepers
peren
perzik
peultjes
pinda
pita
pizza
polenta
pompoen
pompoenpitten
prei
product review
quinoa
raapstelen
rabarber
radijs
raw
recept
restaurants
rettich
rijst
rozijnen
salade
schorseneren
seitan
sesam
shop
silken tofu
sla
smaakmaker
snijbiet
snijmoes
soep
soja medaillons
sojafilets
spelt
speltrijst
sperziebonen
spicebar
spinazie
spruitjes
steden
stoofperen
sugarsnaps
tahin
tatsoi
tempeh
tofu
tomaten
tortellini
tuinbonen
tzatziki
uien
uitgelicht
uitleg
vega gehakt
vegan
vegan balletjes
vegan garnalen
vegan kaas
vegan kip
vegan salami
vegan shop
vegan spekblokjes
vegan winkel
vegan worst
vegan yoghurt
vegan zalm
vegetarische kip
veldsla
venkel
vijgen
voordelen
walnoot
waterkers
wijntip
winterpostelein
workshop
wortel
zeekraal
zeewier
zoet
zoete aardappel
zwarte peper
zwarte rijst
Blog Archive
© Plantaardigheidheidjes. Mogelijk gemaakt door Blogger.
Heb dit gisteren gemaakt voor een vriendin, met spinazie. Ging schoon op! Lekker hoor!!
BeantwoordenVerwijderenBedankt voor het recept!
Wat leuk! Heb je de amandel/sesam rooktofu van taifun kunnen vinden? Of heb je gewone gerookt tofu gebruikt? Super dat het gesmaakt heeft :-)
Verwijderen