Snijbiet salade met belugalinzen en mosterd-balsamicodressing




Snijbiet salade met belugalinzen en mosterd-balsamicodressing
1 cup linzen (ik heb zwarte beluga linzen gebruikt)
1 plantaardig bouillon blokje (ik heb uienbouillon gebruikt)
1 bos snijbiet
3 tomaten, in stukjes
2 rode uien, in dunne halve ringen gesneden
plantaardige olie
dressing:
sap van een halve citroen
1 el rode wijnazijn
1 el balsamico azijn
1 tl mosterd
1 el agave siroop
1 tl gedroogde dille

Kook de linzen in water en met het bouillonblokje gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet af.

Scheid de dikke snijbiet stengels van de bladeren en snijd in stukken. Verhit een beetje olie in een grote koekenpan of wok en bak de snijbietstengels voor ongeveer 5 minuten terwijl je zo nu en dan roert. Scheur de bladeren in grove stukken.

Voeg ondertussen de ingrediënten voor de dressing samen in een kommetje.

Wanneer de snijbietstengels na 5 minuten gebakken zijn voeg je heel even de snijbietbladeren toe. Roer even om zodat ze net gaan slinken en in volume afnemen. Pan van het vuur halen, linzen, rode uien en tomaten erdoor roeren en besprenkelen met de dressing.


Print Friendly and PDF

Geen opmerkingen:

Een reactie posten