Raapsteeltjessalade met bulgur, abrikozen en pistachenootjes
Hebben jullie dat ook, dat je bij het woord raapsteeltjes altijd moet denken aan het sprookje repelsteeltje? Of is dat mijn fantasievolle gedachtegang? Ik ben opgegroeid met sprookjes. Zowel sprookjes op langspeelplaten en boeken als een grote muurtekening van een sprookjeskasteel met elfjes, hertjes en konijntjes gemaakt door mijn vader. Heerlijk vond ik het om te verdwijnen uit het dagelijks leven en even weg te dromen in mooie sprookjesbossen, witte paarden en fantasiefiguren.
Dit recept kan zo uit een sprookje van duizend en een nacht komen. Het is een gerecht gebaseerd op een recept uit het Midden Oosten, maar dan met raapsteeltjes. Je kan het maken met elke jonge bladgroen natuurlijk en je kan varieren met de gedroogde vruchten en noten.
De salade is prima als lunch te gebruiken, maar wij hebben het samen met wat falafel balletjes gegeten als avond eten. Ook een prima gerecht om mee te nemen naar bijvoorbeeld een potluck of picknick.
Raapsteeltjessalade met bulgur, abrikozen en pistachenootjes
200 gram bulgur
400 ml bouillon
scheutje agavesiroop
2 kleine rode uien in dunne ringen
100 gram gepelde, ongezoute pistache noten
100 gram gedroogde abrikozen, in stukjes gesneden en een half uurtje geweekt
4 el olijf olie
2 el limoensap
rasp van 1 limoen
½ tl chilipoeder
½ tl komijnpoeder
bos raapstelen, grof gehakt (grove stengels verwijderd)
2 handjes verse munt, gehakt
2 handjes verse koriander, gehakt
zout & peper
Verhit de oven voor op 160C.
Meng in een wat diepere ovenschaal de bulgur met de bouillon en een scheutje agavesiroop.
Zet de schaal in de oven voor 10 minuten. Dan even goed doorroeren en vervolgens nog eens 10 minuten in de oven plaatsen.
Ondertussen de volgende ingrediënten mengen: olijfolie, limoensap & rasp, chilipoeder en komijnpoeder.
Meng zodra de bulgur klaar is (deze moet helemaal droog uit de oven komen) de raapstelen door de nog warme bulgur heen en vervolgens alle overige ingrediënten: abrikozen, uien, pistachenootjes, oliemengsel met kruiden en de verse kruiden. Breng op smaak met zout en peper.
Facebook Page
Labels
aardappels
aardbeien
aardpeer
amandelmeel
amazake
ananas
appel
artisjok
asperges
aubergine
avocado
banaan
berlijn
bietjes
bimi
bladerdeeg
bladgroen
bloemkool
boekweit
boerenkool
boerenpate
bonen
broccoli
brood
broodbeleg
bulgur
cacao
cashewnoten
champignons
chia
chipotle
chocolade
clearspring
courgette
couscous
cranberry
dadels
daslook
dip
edamame
eivervanger
erwten
evenement
falafel
feestelijk
fermenteren
festival
freekeh
fruit
gefermenteerde tofu
gerookte tofu
gierst
Groningen
haarverzorging
haricots vert
havervlokken
hazelnoten
ijs
ijspegels
jackfruit
jostabes
kaassaus
kala namak
kant en klaar
kastanjes
keramiek
kerst
khadi
kikkererwten
kikkererwtenmeel
knolselderij
knolvenkel
kokos
kokosmelk
komkommer
koningsoesterzwam
kookboek
kookboek review
kool
koolrabi
kruiden
kruisbessen
lamsoor
linzen
mais
mango
meiraapjes
melk
meloen
mibuna
milieu
miso
muffins
mythes
naan
Nieuw-Zeelandse spinazie
noodles
noten
notenkaas
olijven
online shop
ontbijt
paddenstoelen
palmkool
paprika
parelgerst
pasta
pastinaak
pate
peer
peper
pepers
peren
perzik
peultjes
pinda
pita
pizza
polenta
pompoen
pompoenpitten
prei
product review
quinoa
raapstelen
rabarber
radijs
raw
recept
restaurants
rettich
rijst
rozijnen
salade
schorseneren
seitan
sesam
shop
silken tofu
sla
smaakmaker
snijbiet
snijmoes
soep
soja medaillons
sojafilets
spelt
speltrijst
sperziebonen
spicebar
spinazie
spruitjes
steden
stoofperen
sugarsnaps
tahin
tatsoi
tempeh
tofu
tomaten
tortellini
tuinbonen
tzatziki
uien
uitgelicht
uitleg
vega gehakt
vegan
vegan balletjes
vegan garnalen
vegan kaas
vegan kip
vegan salami
vegan shop
vegan spekblokjes
vegan winkel
vegan worst
vegan yoghurt
vegan zalm
vegetarische kip
veldsla
venkel
vijgen
voordelen
walnoot
waterkers
wijntip
winterpostelein
workshop
wortel
zeekraal
zeewier
zoet
zoete aardappel
zwarte peper
zwarte rijst
Blog Archive
© Plantaardigheidheidjes. Mogelijk gemaakt door Blogger.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten