Penne met raapstelenpesto, courgette en tomaatjes uit de oven
Pasta, pesto, pijnboompitjes en tomaatjes uit de oven; je kan er mij bijna voor wakker maken (het is dat ik zo enorm van slapen houd, anders..). Zomers maken we dan ook wel vele variaties op dit thema, met de groentes die voor handen zijn.
Ditmaal waren het nog raapsteeltjes die ik had. Geen raapstelen in huis of in de buurt? Maak het dan met bijvoorbeeld spinazie of alleen basilicum. De volgende keer ga ik denk ik in plaats van courgettes eens groene asperges grillen. Ik heb er nu al zin in!
Penne met raapstelenpesto, courgette en tomaatjes uit de oven 2 pers
Penne voor 2 personen
cherrytomaatjes aan een takje
1 pakje pijnboompitjes
1 grote courgette in dikke plakken
bladeren van 1 bos raapstelen
handje verse basilicum
2 el edelgist
1 klein teentje knoflook, grof gehakt
3 tl hennepzaad
olijfolie
peper & zout
Verhit de oven op 200C en spreid de tomaatjes op een bakpapiertje. Besprenkelen met wat olijfolie en zout. Zet ze voor ongeveer een half uurtje in de oven.
Rooster de pijnboompitjes in een koekenpan.
Kook de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Maar ondertussen de pesto. Ik gebruik hiervoor een diepe maatbeker en een staafmixer, maar het kan ook in een keukenmachine (vond ik iets teveel afwas) of een kleine kom van de blender (die was in gebruik voor een smoothie).
Maal de bladeren van de raapstelen en de basilicum met wat olie en een scheutje water tot een zachte massa. Voeg daarna 1/4 cup pijnboompitjes toe (je moet wel pijnboompitjes overhouden voor over je pasta heen te strooien), hennepzaad, knoflookteentje, edelgist en eventueel wat meer olie of water indien je het te dik vindt. Alles goed mengen met de staafmixer (of wat je ook gebruikt).
Op smaak brengen met zout en peper.
Verhit een grillpan en grill de courgette aan beide zijdes met mooie grillstrepen (eventueel insmeren met wat (knoflook)olie) en besprenkel ze met wat zout.
Meng de pesto door de afgegoten penne, meng hier de courgette doorheen. Serveer met de tomaatjes erbij en besprenkel met de overgebleven pijnboompitjes.
Facebook Page
Labels
aardappels
aardbeien
aardpeer
amandelmeel
amazake
ananas
appel
artisjok
asperges
aubergine
avocado
banaan
berlijn
bietjes
bimi
bladerdeeg
bladgroen
bloemkool
boekweit
boerenkool
boerenpate
bonen
broccoli
brood
broodbeleg
bulgur
cacao
cashewnoten
champignons
chia
chipotle
chocolade
clearspring
courgette
couscous
cranberry
dadels
daslook
dip
edamame
eivervanger
erwten
evenement
falafel
feestelijk
fermenteren
festival
freekeh
fruit
gefermenteerde tofu
gerookte tofu
gierst
Groningen
haarverzorging
haricots vert
havervlokken
hazelnoten
ijs
ijspegels
jackfruit
jostabes
kaassaus
kala namak
kant en klaar
kastanjes
keramiek
kerst
khadi
kikkererwten
kikkererwtenmeel
knolselderij
knolvenkel
kokos
kokosmelk
komkommer
koningsoesterzwam
kookboek
kookboek review
kool
koolrabi
kruiden
kruisbessen
lamsoor
linzen
mais
mango
meiraapjes
melk
meloen
mibuna
milieu
miso
muffins
mythes
naan
Nieuw-Zeelandse spinazie
noodles
noten
notenkaas
olijven
online shop
ontbijt
paddenstoelen
palmkool
paprika
parelgerst
pasta
pastinaak
pate
peer
peper
pepers
peren
perzik
peultjes
pinda
pita
pizza
polenta
pompoen
pompoenpitten
prei
product review
quinoa
raapstelen
rabarber
radijs
raw
recept
restaurants
rettich
rijst
rozijnen
salade
schorseneren
seitan
sesam
shop
silken tofu
sla
smaakmaker
snijbiet
snijmoes
soep
soja medaillons
sojafilets
spelt
speltrijst
sperziebonen
spicebar
spinazie
spruitjes
steden
stoofperen
sugarsnaps
tahin
tatsoi
tempeh
tofu
tomaten
tortellini
tuinbonen
tzatziki
uien
uitgelicht
uitleg
vega gehakt
vegan
vegan balletjes
vegan garnalen
vegan kaas
vegan kip
vegan salami
vegan shop
vegan spekblokjes
vegan winkel
vegan worst
vegan yoghurt
vegan zalm
vegetarische kip
veldsla
venkel
vijgen
voordelen
walnoot
waterkers
wijntip
winterpostelein
workshop
wortel
zeekraal
zeewier
zoet
zoete aardappel
zwarte peper
zwarte rijst
Blog Archive
© Plantaardigheidheidjes. Mogelijk gemaakt door Blogger.
wat ziet er lekker en "zomerse" uit. Ik heb trouwens jouw tahin dressing geprobeerd, met spinazie. Ik heb een foto op mijn blog (ik heb gegeten met kip kerrie). Ik heb ook idee genomen uit jouw roze linzen saus voor op de pasta, and het was een groot succes!
BeantwoordenVerwijderenHoi Chiara, Wat leuk dat je die dressing hebt geprobeerd.
VerwijderenIk ga direct even op je blog kijken.
Groetjes
Danielle