Het klinkt niet aantrekkelijk, maar dit is echt lekker! Het is een recept uit Lauren Ulm's Vegan YumYum. Een absolute aanrader wat betreft vegan kookboeken. Nog nooit is er iets niet bevallen aan een recept wat ik uit dit boek heb gemaakt. De "kaassaus" die door dit gerecht gaat is echt zeer lekker en kan ook goed in andere gerechten gebruikt worden (ik heb er al wat mee geëxperimenteerd).
Zoete aardappel boerenkool ovenschotel (3-4 personen)
Fusilli pasta (ik heb speltpasta gebruikt) voor 2 personen
1 zak fijngesneden boerenkool van 300 gram
3 grote zoete aardappelen, geschild en in hapklare stukjes
panko broodkruim
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking in ruim water (!) en voeg de laatste 3 minuten ook de boerenkool toe.
Kook in een andere pan in ruim water de zoete aardappel tot deze gaar is, maar niet te zacht.
Verhit ondertussen de oven tot 200C en maak de kaassaus.
"Kaassaus":
1 cup ongezoete sojamelk
1/3 cup cashewnoten, een paar uur geweekt en uitgelekt
1/3 cup edelgist (natuurwinkel)
3 el sojasaus
2 el plantaardige margarine
2 el tahini
1 el citroensap
1 tl mosterd
1/4 tl gemberpoeder
snufje nootmuskaat
3/4 tl gedroogde tijm
½ tl gerookte paprikapoeder
zwarte peper en zout naar smaak
Meng alle ingrediënten voor de kaassaus in een blender (of keukenmachine) tot een gladde massa.
Meng zowel de pasta, boerenkool als de zoete aardappel en de kaassaus door elkaar. Doe alles in een ovenschaal en bedek met een klein laagje panko broodkruim. Zet in de oven voor ongeveer 20 min, tot het panko broodkruimlaagje goudbruin is.
Facebook Page
Labels
aardappels
aardbeien
aardpeer
amandelmeel
amazake
ananas
appel
artisjok
asperges
aubergine
avocado
banaan
berlijn
bietjes
bimi
bladerdeeg
bladgroen
bloemkool
boekweit
boerenkool
boerenpate
bonen
broccoli
brood
broodbeleg
bulgur
cacao
cashewnoten
champignons
chia
chipotle
chocolade
clearspring
courgette
couscous
cranberry
dadels
daslook
dip
edamame
eivervanger
erwten
evenement
falafel
feestelijk
fermenteren
festival
freekeh
fruit
gefermenteerde tofu
gerookte tofu
gierst
Groningen
haarverzorging
haricots vert
havervlokken
hazelnoten
ijs
ijspegels
jackfruit
jostabes
kaassaus
kala namak
kant en klaar
kastanjes
keramiek
kerst
khadi
kikkererwten
kikkererwtenmeel
knolselderij
knolvenkel
kokos
kokosmelk
komkommer
koningsoesterzwam
kookboek
kookboek review
kool
koolrabi
kruiden
kruisbessen
lamsoor
linzen
mais
mango
meiraapjes
melk
meloen
mibuna
milieu
miso
muffins
mythes
naan
Nieuw-Zeelandse spinazie
noodles
noten
notenkaas
olijven
online shop
ontbijt
paddenstoelen
palmkool
paprika
parelgerst
pasta
pastinaak
pate
peer
peper
pepers
peren
perzik
peultjes
pinda
pita
pizza
polenta
pompoen
pompoenpitten
prei
product review
quinoa
raapstelen
rabarber
radijs
raw
recept
restaurants
rettich
rijst
rozijnen
salade
schorseneren
seitan
sesam
shop
silken tofu
sla
smaakmaker
snijbiet
snijmoes
soep
soja medaillons
sojafilets
spelt
speltrijst
sperziebonen
spicebar
spinazie
spruitjes
steden
stoofperen
sugarsnaps
tahin
tatsoi
tempeh
tofu
tomaten
tortellini
tuinbonen
tzatziki
uien
uitgelicht
uitleg
vega gehakt
vegan
vegan balletjes
vegan garnalen
vegan kaas
vegan kip
vegan salami
vegan shop
vegan spekblokjes
vegan winkel
vegan worst
vegan yoghurt
vegan zalm
vegetarische kip
veldsla
venkel
vijgen
voordelen
walnoot
waterkers
wijntip
winterpostelein
workshop
wortel
zeekraal
zeewier
zoet
zoete aardappel
zwarte peper
zwarte rijst
Blog Archive
© Plantaardigheidheidjes. Mogelijk gemaakt door Blogger.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten