pasta met broccoli en champignon - "kaassaus"

Hier heb ik de vegan kaassaus uit *dit* recept gebruikt in een ander gerecht. Ook hierin was het echt ontzettend lekker. Ik denk dat deze saus zelfs misschien kan dienen als een vegan kaasfondue, maar dat moet ik nog eens uitproberen.


Pasta met broccoli en champignon - "kaassaus"
1 stronk broccoli, in roosjes
1 pakje champignons, in schijfjes
1 ui, gesnipperd
plantaardige olie
pasta voor 2 personen


"Kaassaus":
1 cup ongezoete sojamelk
1/2 cup cashewnoten, een paar uur geweekt en uitgelekt
1/3 cup edelgist (natuurwinkel)
3 el sojasaus
2 el plantaardige margarine
2 el tahini
1 el citroensap
1 tl mosterd
1/4 tl gemberpoeder
snufje nootmuskaat
3/4 tl gedroogde tijm
½ tl gerookte paprikapoeder
zwarte peper en zout naar smaak

Meng alle ingrediënten voor de kaassaus in een blender (of keukenmachine) tot een gladde massa en zet apart. Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking en stoom de broccoli roosjes beetgaar.

Bak ondertussen  in een koekenpan met wat olie de ui glazig, voeg de champignons toe. Wanneer ze goudbruin zijn en geslonken voeg je een hoeveelheid kaasaus naar wens toe en warm alles op (je kan alles doen, maar ook een deel kaassaus bewaren voor een ander gerecht. Ik heb ongeveer 3/4 gebruikt.).

Verdeel de gekookte pasta over 2 borden, verdeel de broccoli en de kaassaus met champignons hierover.



Print Friendly and PDF

Geen opmerkingen:

Een reactie posten