Indiase vega-kip in cashewsaus

Een traditioneel Indiaas gerecht maar in plaats van echte kip gebruiken we kip van de vegetarische slager. Ik weet bijna zeker dat als iemand dit zou proeven diegene niet zou hebben geweten dat de kip plantaardig zou zijn. Een erg lekker gerecht en helemaal niet moeilijk om te maken.

Notenpasta's werden in India geïntroduceerd door de Mogols en is een van de meest invloedrijke buitenlandse keuken geweest op de Indiase keuken.Ik heb ongeroosterde cashewnoten gebruikt, maar volgens mij maakt het voor dit gerecht niet zo uit zolang je maar geen gezouten cashewnoten neemt.



Indiase "kip" in cashewsaus 2 pers
2 uien, grof gehakt
½ cup cashewnoten
1½ tl garam masala
1 tl geperste knoflook
1 tl chilipoeder
1 el citroensap
½ tl kurkuma
1 tl zout
2 el plantaardige ongezoete yoghurt (provamel of sojade)
1 klein handje verse koriander + extra voor de garnering
2 el sultana rozijnen
1 bakje vegetarische kipstuckjes van de Vegetarische Slager
1 bakje champignons, gehalveerd
300 ml water
plantaardige olie 
zout & peper
Gekookte rijst voor 2 personen

Doe de volgende ingrediënten in de keukenmachine: uien, cashewnoten, garam masala, knoflook, chilipoeder. citroensap, kurkuma, zout en de yoghurt en maal alles fijn in een paar minuten terwijl je zo nu en dan de ingrediënten van de zijkanten naar beneden schraapt.

Verhit in een wok of diepe koekenpan wat olie en bak hierin op middelhoog vuur de noten-uienpasta voor ongeveer 2 minuten.

Voeg de kipstuckjes, de rozijnen en koriander toe en bak het nog een minuutje. Doe daarna de de champignons erbij en het water, breng zachtjes aan het sudderen. Doe een deksel op de pan en laat 10 minuten zachtjes koken.

Je hoeft gelukkig niet te checken of de kip gaar is, maar je wil wel dat alle smaken lekker intrekken en dat de champignons zacht zijn geworden en de saus wat ingedikt (wees vrij om eventueel wat water toe te voegen). Breng op smaak met zout en peper.

Serveren met rijst en bestrooien met verse koriander.


Print Friendly and PDF

5 opmerkingen:

  1. Klinkt lekker. Ga ik zeker uitproberen, maar weet je wat ik zo mis hierin??? De groenten! Is maar heeel weinig... Ik maak dit denk ik met sperziebonen of broccoli erbij... Of misschien zelfs om over bloemkool te doen...

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Natuurlijk kun je je inderdaad uitleven met lekkere bijgerechten, of een mooie salade.
      In het oorspronkelijke traditionele vleesgerecht zaten niet eens champginons ;-) Maar inderdaad is een portie groen hiernaast wel wenselijk.

      Verwijderen
  2. Ziet er echt héérlijk uit!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. ik heb het geprobeerd met een bloemkool d'rin.
    heerlijk

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Goed om te weten dat het met bloemkool ook goed smaakt.
      Ga ik zeker een keer proberen.
      groetjes
      Daniëlle

      Verwijderen