Hummus met bietjes

Na *hier* een ontzettend lekkere bietenhummus te hebben gegeten ging ik als een razende op zoek naar een recept die er het dichtst bij in de buurt zou komen. Online vond ik diverse recepten en onderstaand lijkt er het meeste op, met mijn eigen twist eraan.

De foto doet eigenlijk te zoetjes aan, misschien had ik het in een zwart bakje moeten fotograferen met een stoere ondergrond, want het is heerlijk hartig met de zoete gronderige smaak van de bietjes. Heerlijk als voorafje of als bijgerecht bij een Arabisch hoofdgerecht.

Hummus met bietjes
2 medium grote bietjes
4 knoflooktenen
1/2 cup kikkererwten (ik heb uit blik gebruikt)
2-3 el tahin
sap van 1/2 citroen
1/2 tl komijn
1/2 tl fenegriek
olijfolie
zout en peper naar smaak

Verhit de oven op 200C.
Pak de bietjes met een beetje olijfolie in, in aluminiumfolie en rooster ze in de oven voor ongeveer 50 minuten. Pak de knoflooktenen met een beetje olijfolie in in aluminiumfolie en doe ze na de 50 bij de bietjes in de oven en laat zowel de bietjes als de knoflooktenen nog eens 40 minuten garen in de oven.

Laat de bietjes afkoelen, schil ze en snijd ze in kleinere stukken. Pers de knoflooktenen uit en doe de bietjes en knoflook samen met de overige ingredienten en een scheut olijfolie in de blender, of keukenmachine.

Blend tot een gladde mousse (het kan zijn dat je wat water moet toevoegen om het tot een gladde massa te krijgen). Breng op smaak met zout en peper en serveer met Arabisch platbrood of pitabrood.
Print Friendly and PDF

Geen opmerkingen:

Een reactie posten