Amsterdam: DopHert


Toen we een dagje in Amsterdam waren zijn we uiteraard ook in de onlangs geopende lunchroom DopHert geweest. Ondanks dat er al veel over geblogd en geschreven is, hier dan toch mijn ervaring :-)

DopHert is een veganistische lunchroom/take-away in de Spaarndammerstraat. Als je plantaardig eet kun je dus alles kiezen vanaf de kaart! Iedere week koken ze twee verschillende take-away avondmaaltijden om thuis op te warmen. Wat zou ik graag weer in Amsterdam willen wonen!

De inrichting is lekker fris en speels, met een grote tafel om aan te lezen en erboven prachtige verlichting met mason jars. Ook staan er vitrines met cosmetica, verzorgingsproducten en accessoires. Allemaal zonder dierlijke ingrediënten, proefdiervrij en grotendeels biologisch.Ze hebben ontzettend lekkere dingen op de kaart staan voor zowel ontbijt als lunch. We kozen beide voor de groene monster smoothie. Rick nam de Clubsandwich met tempeh bacon, avocado, sla, tomaat en mosterdmayo. Deze was enorm groot maar erg lekker.

Ik had wat minder grote trek en was dan ook blij dat ik had gekozen voor de kleine Groene Linzensalade met geroosterde pompoen, olijven (die zijn echt heel lekker!), artisjokharten, pompoenpitten en een dille-tahin dressing. Zalig van smaak ook allemaal.

We zaten echt propvol, maar wilden toch ook de lekkere peanutbutter-brownie taart proeven. Die hebben we dus lekker meegenomen voor onderweg. De volgende keer komen we hier zeker terug.
Spaarndammerstraat 49
1013ST Amsterdam
woensdag t/m vrijdag: 9:00 - 20:00
zaterdag 10:00 - 20:00
zondag 11:00 - 20:00
vanaf 17:00 alleen take-away

Print Friendly and PDF

Geen opmerkingen:

Een reactie posten