Tomatensoep met geroosterde bloemkool

Onderstaand recept heb ik uitgekozen om samen met mijn zus te maken. We vonden het beide erg lekker! Heerlijk bloemkool uit de oven. Een lekkere vullende gezonde winterse soep.


Tomatensoep met geroosterde bloemkool
1 bloemkool, in kleine roosjes
3 uien, halve ringen
500 ml bouillon (ik heb tomatenbouillon gebruikt)
1 pakje tomaten passata
1 pak/blik tomatenstukjes
100 gram spinazie
1 blik kikkererwten
1½ el Italiaanse kruiden
1-2 el balsamico azijn
olijfolie
zout en peper

Verwarm de oven voor op 200°C.

Verdeel de bloemkoolroosjes over een bakplaat (bekleed met bakpapier), bestrooi met peper en zout en rooster ze in de oven voor ongeveer 30 minuten. Hussel ze even door elkaar halverwege de tijd.

Verhit ondertussen in een soeppan wat olijfolie en bak hierin de ui glazig. Voeg de bouillon, tomatenpassata, tomatenstukjes, Italiaanse kruiden en balsamico azijn toe. Even goed warm laten worden en vervolgens de spinazie en de kikkererwten toevoegen.

Voeg de bloemkool roosjes toe en breng op smaak met zout en peper.


Print Friendly and PDF

1 opmerking:


  1. Hi! I would like to invite you to check out our site www.volrecepten.be. Adding your blog to our site will make your recipes available to many more users and will help you to receive more visits.
    If you like the idea of being found on our page, please, add your blog here http://www.volrecepten.be/registreer-u-voor-de-topblogs-met-recepten.
    I hope to see you there soon!

    BeantwoordenVerwijderen