Ik had na mijn bezoekje aan Leaf Vegetarian de hele tijd trek in Aziatisch eten. We hebben toen een bezoekje gebracht aan Amazing Oriantal en daar wat lekkere ingrediënten ingekocht en besloten een Aziatisch weekje te houden en te gaan experimenteren. Uiteindelijk viel het tegen wat we aan Aziatisch hebben gemaakt qua eten die hele week, maar 2 keer is het in ieder geval gelukt, waaronder onderstaand gerecht.
Ik vind het altijd een leuke uitdaging om een gerecht wat oorspronkelijk met vlees is te "veganizeren". Zo ook dit gerecht en het is dan altijd even spannend of het qua kruiden en smaken wel allemaal goed uitkomt. Dit gerecht beviel uitstekend! De gedroogde soja-runderfilet paste perfect bij dit gerecht, maar je moet het wel goed op smaak brengen. Je kunt ze online bestellen, maar ook vinden bij toko's en soms in natuurwinkels.
Soja-rundvlees met mango 2 pers
75 gr gedroogde soja runderfilet (½ verpakking)
flinke scheut sojasaus
1 blokje paddenstoelenbouillon
3 el sojasaus
2 el mirin
1 el maizena
1/4 tl suiker
1/4 tl peper
1 el vers geraspte gember
1 el klein gesneden sjalot
1 mango, geschild en in blokjes
Plantaardige olie
Doe de soja rund lapjes in een pan, overgiet ze met kokend water tot ze net onder staan en breng weer aan de kook. Voeg het bouillonblokje toe en een flinke scheut sojasaus. Laat alles 15 minuten koken en giet vervolgens af (je hoeft ze niet uit te knijpen).
Meng de 3 el sojaus, mirin, suiker, maizena en peper. Voeg toe aan de runderlapjes en laat ongeveer 10-15 minuten onder af en toe roeren marineren.
Verhit in een wok wat plantaardige olie en bak hierin op hoog vuur de gemarineerde soja runderstukjes en de gember tot de stukjes een kleurtje krijgen (minuut of 2). Haal ze uit de pan en zet even apart.
Voeg, indien nodig, opnieuw wat olie toe aan de wok en bak hierin de mango en sjalotjes al roeren. Ongeveer een minuut. Voeg de soja runderlapjes en gember weer toe en verwarm alles nog even een minuut door.
Serveren met bijvoorbeeld rijst en de Choi Sam (recept hieronder)
Choi sam met gebakken knoflook 2 pers
1 bosje choi sam
3 teentjes knoflook, fijngehakt
plantaardige olie
Zet een ruime pan met water op het vuur en breng aan de kook.
Verhit ondertussen wat olie in een kleine koekenpan en bak hierin de stukjes knoflook goudbruin. Pas op dat je ze niet aanbrandt.
Wanneer het water kookt voeg je de choi sam toe en laat je het ongeveer een halve minuut blancheren (let op dat je het niet te lang doet).
Goed laten uitlekken en besprenkelen met de gebakken knoflook en de olie.
Facebook Page
Labels
aardappels
aardbeien
aardpeer
amandelmeel
amazake
ananas
appel
artisjok
asperges
aubergine
avocado
banaan
berlijn
bietjes
bimi
bladerdeeg
bladgroen
bloemkool
boekweit
boerenkool
boerenpate
bonen
broccoli
brood
broodbeleg
bulgur
cacao
cashewnoten
champignons
chia
chipotle
chocolade
clearspring
courgette
couscous
cranberry
dadels
daslook
dip
edamame
eivervanger
erwten
evenement
falafel
feestelijk
fermenteren
festival
freekeh
fruit
gefermenteerde tofu
gerookte tofu
gierst
Groningen
haarverzorging
haricots vert
havervlokken
hazelnoten
ijs
ijspegels
jackfruit
jostabes
kaassaus
kala namak
kant en klaar
kastanjes
keramiek
kerst
khadi
kikkererwten
kikkererwtenmeel
knolselderij
knolvenkel
kokos
kokosmelk
komkommer
koningsoesterzwam
kookboek
kookboek review
kool
koolrabi
kruiden
kruisbessen
lamsoor
linzen
mais
mango
meiraapjes
melk
meloen
mibuna
milieu
miso
muffins
mythes
naan
Nieuw-Zeelandse spinazie
noodles
noten
notenkaas
olijven
online shop
ontbijt
paddenstoelen
palmkool
paprika
parelgerst
pasta
pastinaak
pate
peer
peper
pepers
peren
perzik
peultjes
pinda
pita
pizza
polenta
pompoen
pompoenpitten
prei
product review
quinoa
raapstelen
rabarber
radijs
raw
recept
restaurants
rettich
rijst
rozijnen
salade
schorseneren
seitan
sesam
shop
silken tofu
sla
smaakmaker
snijbiet
snijmoes
soep
soja medaillons
sojafilets
spelt
speltrijst
sperziebonen
spicebar
spinazie
spruitjes
steden
stoofperen
sugarsnaps
tahin
tatsoi
tempeh
tofu
tomaten
tortellini
tuinbonen
tzatziki
uien
uitgelicht
uitleg
vega gehakt
vegan
vegan balletjes
vegan garnalen
vegan kaas
vegan kip
vegan salami
vegan shop
vegan spekblokjes
vegan winkel
vegan worst
vegan yoghurt
vegan zalm
vegetarische kip
veldsla
venkel
vijgen
voordelen
walnoot
waterkers
wijntip
winterpostelein
workshop
wortel
zeekraal
zeewier
zoet
zoete aardappel
zwarte peper
zwarte rijst
Blog Archive
© Plantaardigheidheidjes. Mogelijk gemaakt door Blogger.
Oooh dat ziet er echt goed uit! Ik ben een fan van tropisch eten op koude winterdagen (en ook op warme zomerdagen, eigenlijk altijd wel..)
BeantwoordenVerwijderenDankjewel!
VerwijderenJa ik kan ook echt tijdenlang trek hebben in exotisch eten. Maar dan ook weer een hele tijd Italiaans, en dan weer Mexicaans :-) Nu zit ik weer even in de Aziatische modus *lol* We trekken de hele wereld rond met het eten.
Ik kijk altijd naar jouw blog voor inspiratie (ook eet ik niet vegtarisch vind altijd lekker te varieren) em moet heerlijk zeggen dat niet alleen zijn jouw recepten altijd een aanrader, maar de foto's zijn zoooo mooi :-)
BeantwoordenVerwijderenHoi Chiara, dankjewel voor je berichtje en compliment!
Verwijderen