Het klinkt zo leuk, nestjes van pasta.
Maar wat een gedoe om een nestje te creëren van pasta en dat deze dan en mooi gevormd is , maar ook nog blijft liggen op het moment dat je het vocht erover giet. De sliertjes glibberde alle kanten op en de foto die ik voor ogen had werd ietwat anders :-)
Het was lekker en daar gaat het om! En gezond ook, kikkererwten, spinazie en tomaten in een gerecht, wat wil je nog meer..
Oorspronkelijk wordt dit gerecht in Frankrijk gemaakt met mosselen "palourdes en nids" maar hier zijn deze vervangen door kikkererwten.
Pasta nestjes met kikkererwten, spinazie en tomaten, 2-3 pers
1 blik kikkererwten, uitgelekt
1 blik/pak stukjes tomaat
300 gram spinazie, stengels verwijderd
2 tenen knoflook, fijn gehakt
1 cup droge witte wijn
1½ tl gedroogde tijm
scheutje balsamico azijn
zout & peper
plantaardige olie
pasta voor 2-3 personen
Zet water op om de pasta te koken.
In een grote pan de olie verhitten, hierin de knoflook ongeveer 2 minuten aanbakken. Voeg de kikkererwten toe en roer ze goed om met de knoflook en olie.
Voeg de wijn en tijm toe, zet het vuur wat hoger en breng aan de kook.
Kook ondertussen de pasta in het kokende water volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Doe daarna de tomaten, spinazie, scheutje balsamico azijn, zout en peper bij de kikkererwten. Goed omroeren om te zorgen dat de spinazie slinkt en de tomaten warm zijn. Zet het vuur uit en laat even rusten.
Giet de pasta af. Vorm een nestje in het midden van een diep bord. Schep de spinazie, tomaten en kikkererwten mengsel met een schuimspaan uit de pan en leg boven op de nestjes. Giet het vocht wat achter blijft in de pan op de bodem van de borden rondom de nestjes.
Facebook Page
Labels
aardappels
aardbeien
aardpeer
amandelmeel
amazake
ananas
appel
artisjok
asperges
aubergine
avocado
banaan
berlijn
bietjes
bimi
bladerdeeg
bladgroen
bloemkool
boekweit
boerenkool
boerenpate
bonen
broccoli
brood
broodbeleg
bulgur
cacao
cashewnoten
champignons
chia
chipotle
chocolade
clearspring
courgette
couscous
cranberry
dadels
daslook
dip
edamame
eivervanger
erwten
evenement
falafel
feestelijk
fermenteren
festival
freekeh
fruit
gefermenteerde tofu
gerookte tofu
gierst
Groningen
haarverzorging
haricots vert
havervlokken
hazelnoten
ijs
ijspegels
jackfruit
jostabes
kaassaus
kala namak
kant en klaar
kastanjes
keramiek
kerst
khadi
kikkererwten
kikkererwtenmeel
knolselderij
knolvenkel
kokos
kokosmelk
komkommer
koningsoesterzwam
kookboek
kookboek review
kool
koolrabi
kruiden
kruisbessen
lamsoor
linzen
mais
mango
meiraapjes
melk
meloen
mibuna
milieu
miso
muffins
mythes
naan
Nieuw-Zeelandse spinazie
noodles
noten
notenkaas
olijven
online shop
ontbijt
paddenstoelen
palmkool
paprika
parelgerst
pasta
pastinaak
pate
peer
peper
pepers
peren
perzik
peultjes
pinda
pita
pizza
polenta
pompoen
pompoenpitten
prei
product review
quinoa
raapstelen
rabarber
radijs
raw
recept
restaurants
rettich
rijst
rozijnen
salade
schorseneren
seitan
sesam
shop
silken tofu
sla
smaakmaker
snijbiet
snijmoes
soep
soja medaillons
sojafilets
spelt
speltrijst
sperziebonen
spicebar
spinazie
spruitjes
steden
stoofperen
sugarsnaps
tahin
tatsoi
tempeh
tofu
tomaten
tortellini
tuinbonen
tzatziki
uien
uitgelicht
uitleg
vega gehakt
vegan
vegan balletjes
vegan garnalen
vegan kaas
vegan kip
vegan salami
vegan shop
vegan spekblokjes
vegan winkel
vegan worst
vegan yoghurt
vegan zalm
vegetarische kip
veldsla
venkel
vijgen
voordelen
walnoot
waterkers
wijntip
winterpostelein
workshop
wortel
zeekraal
zeewier
zoet
zoete aardappel
zwarte peper
zwarte rijst
Blog Archive
© Plantaardigheidheidjes. Mogelijk gemaakt door Blogger.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten