Pasta nestjes met kikkererwten, spinazie en tomaten

Het klinkt zo leuk, nestjes van pasta.
Maar wat een gedoe om een nestje te creëren van pasta en dat deze dan en mooi gevormd is , maar ook nog blijft liggen op het moment dat je het vocht erover giet. De sliertjes glibberde alle kanten op en de foto die ik voor ogen had werd ietwat anders :-)
Het was lekker en daar gaat het om! En gezond ook, kikkererwten, spinazie en tomaten in een gerecht, wat wil je nog meer..

Oorspronkelijk wordt dit gerecht in Frankrijk gemaakt met mosselen "palourdes en nids" maar hier zijn deze vervangen door kikkererwten.


Pasta nestjes met kikkererwten, spinazie en tomaten,  2-3 pers
1 blik kikkererwten, uitgelekt
1 blik/pak stukjes tomaat
300 gram spinazie, stengels verwijderd
2 tenen knoflook, fijn gehakt
1 cup droge witte wijn
1½ tl gedroogde tijm
scheutje balsamico azijn
zout & peper
plantaardige olie
pasta voor 2-3 personen

Zet water op om de pasta te koken.
In een grote pan de olie verhitten, hierin de knoflook ongeveer 2 minuten aanbakken. Voeg de kikkererwten toe en roer ze goed om met de knoflook en olie.
Voeg de wijn en tijm toe, zet het vuur wat hoger en breng aan de kook.

Kook ondertussen de pasta in het kokende water volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Doe daarna de tomaten, spinazie, scheutje balsamico azijn, zout en peper bij de kikkererwten. Goed omroeren om te zorgen dat de spinazie slinkt en de tomaten warm zijn. Zet het vuur uit en laat even rusten.

Giet de pasta af. Vorm een nestje in het midden van een diep bord. Schep de spinazie, tomaten en kikkererwten mengsel met een schuimspaan uit de pan en leg boven op de nestjes. Giet het vocht wat achter blijft in de pan op de bodem van de borden rondom de nestjes.Print Friendly and PDF

Geen opmerkingen:

Een reactie posten