Ik zit een klein beetje in een kookdip. De recepten zullen dan ook iets langzamer verschijnen hier, tot ik weer in de modus zit van energie steken en krijgen van lekkere gerechten klaarmaken. Hopelijk is dat snel :-)
Couscous met aubergine, zoete aardappel en kruidige rode saus
Voor de ovenschotel:
2 zoete aardappel, geschild en in blokjes
1 aubergine, in blokjes
1 blik kikkererwten, uitgelekt
15 cherry tomaatjes
4 tenen gekneusde knoflook
1 tl kaneel
1 tl komijn
1 tl pikante knoflook
peper & zout naar smaak
scheutje plantaardige olie
Voor de kruidige rode saus:
1 pak / blik tomatenstukjes
1 teen knoflook
2 tl Marokkaanse kruidenmix
1 ui
3 dadels
Voor de couscous:
3/4 cup couscous
1-2 tl couscouskruiden
handje rozijnen
zout & peper
optioneel:
koriander voor de garnering
sojayoghurt met komkommer en knoflook
Provençaalse balletjes van Soto
Verwarm de oven voor op 200C.
Verdeel de groentes voor de ovenschotel over een ovenplaat bekleed met bakpapier. Besprenkel met de specerijen en olie en hussel alles goed door elkaar. Goed verspreiden over de ovenplaat.
Bak in de oven voor ongeveer 50 min. tot de aubergine en de zoete aardappel gaar is.
Ondertussen met de staafmixer de ingrediënten voor de kruidige rode tomatensaus tot een gladde emulsie pureren.
In een klein steelpannetje op laag vuur laten pruttelen tot de rest klaar is en op smaak brengen met peper en zout.
Wanneer de oven schotel bijna klaar is meng je de couscous met de couscouskruiden en de rozijnen. Giet 3/4 cup kokend water eroverheen. Even goed roeren en dan afgedekt laten staan voor 10 minuten.
Losroeren wanneer alles opgediend wordt en serveren met de groentes uit de oven, de rode saus en eventueel opgebakken Provençaalse balletjes.
Garneren met koriander.
Facebook Page
Labels
aardappels
aardbeien
aardpeer
amandelmeel
amazake
ananas
appel
artisjok
asperges
aubergine
avocado
banaan
berlijn
bietjes
bimi
bladerdeeg
bladgroen
bloemkool
boekweit
boerenkool
boerenpate
bonen
broccoli
brood
broodbeleg
bulgur
cacao
cashewnoten
champignons
chia
chipotle
chocolade
clearspring
courgette
couscous
cranberry
dadels
daslook
dip
edamame
eivervanger
erwten
evenement
falafel
feestelijk
fermenteren
festival
freekeh
fruit
gefermenteerde tofu
gerookte tofu
gierst
Groningen
haarverzorging
haricots vert
havervlokken
hazelnoten
ijs
ijspegels
jackfruit
jostabes
kaassaus
kala namak
kant en klaar
kastanjes
keramiek
kerst
khadi
kikkererwten
kikkererwtenmeel
knolselderij
knolvenkel
kokos
kokosmelk
komkommer
koningsoesterzwam
kookboek
kookboek review
kool
koolrabi
kruiden
kruisbessen
lamsoor
linzen
mais
mango
meiraapjes
melk
meloen
mibuna
milieu
miso
muffins
mythes
naan
Nieuw-Zeelandse spinazie
noodles
noten
notenkaas
olijven
online shop
ontbijt
paddenstoelen
palmkool
paprika
parelgerst
pasta
pastinaak
pate
peer
peper
pepers
peren
perzik
peultjes
pinda
pita
pizza
polenta
pompoen
pompoenpitten
prei
product review
quinoa
raapstelen
rabarber
radijs
raw
recept
restaurants
rettich
rijst
rozijnen
salade
schorseneren
seitan
sesam
shop
silken tofu
sla
smaakmaker
snijbiet
snijmoes
soep
soja medaillons
sojafilets
spelt
speltrijst
sperziebonen
spicebar
spinazie
spruitjes
steden
stoofperen
sugarsnaps
tahin
tatsoi
tempeh
tofu
tomaten
tortellini
tuinbonen
tzatziki
uien
uitgelicht
uitleg
vega gehakt
vegan
vegan balletjes
vegan garnalen
vegan kaas
vegan kip
vegan salami
vegan shop
vegan spekblokjes
vegan winkel
vegan worst
vegan yoghurt
vegan zalm
vegetarische kip
veldsla
venkel
vijgen
voordelen
walnoot
waterkers
wijntip
winterpostelein
workshop
wortel
zeekraal
zeewier
zoet
zoete aardappel
zwarte peper
zwarte rijst
Blog Archive
© Plantaardigheidheidjes. Mogelijk gemaakt door Blogger.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten