Couscous met aubergine, zoete aardappel en kruidige rode saus

Ik zit een klein beetje in een kookdip. De recepten zullen dan ook iets langzamer verschijnen hier, tot ik weer in de modus zit van energie steken en krijgen van lekkere gerechten klaarmaken. Hopelijk is dat snel :-)


Couscous met aubergine, zoete aardappel en kruidige rode saus
Voor de ovenschotel:
2 zoete aardappel, geschild en in blokjes
1 aubergine, in blokjes
1 blik kikkererwten, uitgelekt
15 cherry tomaatjes
4 tenen gekneusde knoflook
1 tl kaneel
1 tl komijn
1 tl pikante knoflook
peper & zout naar smaak
scheutje plantaardige olie

Voor de kruidige rode saus:
1 pak / blik tomatenstukjes
1 teen knoflook
2 tl Marokkaanse kruidenmix
1 ui
3 dadels

Voor de couscous:
3/4 cup couscous
1-2 tl couscouskruiden
handje rozijnen

zout & peper
optioneel:
koriander voor de garnering
sojayoghurt met komkommer en knoflook
Provençaalse balletjes van Soto

Verwarm de oven voor op 200C.
Verdeel de groentes voor de ovenschotel over een ovenplaat bekleed met bakpapier. Besprenkel met de specerijen en olie en hussel alles goed door elkaar. Goed verspreiden over de ovenplaat.
Bak in de oven voor ongeveer 50 min. tot de aubergine en de zoete aardappel gaar is.

Ondertussen met de staafmixer de ingrediënten voor de kruidige rode tomatensaus tot een gladde emulsie pureren.
In een klein steelpannetje op laag vuur laten pruttelen tot de rest klaar is en op smaak brengen met peper en zout.

Wanneer de oven schotel bijna klaar is meng je de couscous met de couscouskruiden en de rozijnen. Giet 3/4 cup kokend water eroverheen. Even goed roeren en dan afgedekt laten staan voor 10 minuten.
Losroeren wanneer alles opgediend wordt en serveren met de groentes uit de oven, de rode saus en eventueel opgebakken Provençaalse balletjes.
Garneren met koriander.



Print Friendly and PDF

Geen opmerkingen:

Een reactie posten