Champignons en tofu gekruid met miso en rozemarijn + sugarsnap salade



Champignons en tofu gekruid met miso en rozemarijn
1 pakje stevige tofu, geperst en in blokjes
1½ bakje champignons, gehalveerd
1 paprika, in stukjes
1 afgestreken el miso
1½ tl verse rozemarijn, fijngehakt
1½ tl tijm
2 el balsamico azijn


1 teentje knoflook, fijngehakt
1-2 el sojasaus
2 el olie + olie om in te bakken

Meng de volgende ingredienten samen in een kommetje: miso, kruiden, balsamico azijn, en de gehakte knoflook.
Verhit in een grote pan/wok wat olie. Doe de tofu, champignons, 2 el olie en de paprika in de pan, even kort omroeren. Doe het miso mengsel erbij en roer alles goed door elkaar. Wanneer alles mooi bruin wordt proeven en op smaak brengen met sojasaus.

Serveren met rijst.

Sugarsnaps met gemberdressing
1 zak sugarsnaps
1 el geraspte verse gember
1 tl mosterdzaad
1 el sesamolie
1 el olie
2 el sojasaus
1 el agavesiroop
sesamzaadjes

Blancheer de sugarsnaps 1 a 2 minuten in kokend water. Giet af en spoel met koud water om het koken te stoppen. Snijd de sugarsnaps door midden.

Meng de volgende ingrediënten: gember, mosterdzaad, sesamolie, olie, sojasaus en agavesiroop. Meng door de sugar snaps en laat alles minimaal een half uurtje intrekken.

Bij het serveren bestrooien met sesamzaadjes
Print Friendly and PDF

2 opmerkingen:

  1. Hoi,

    wat een leuke blog heb je! Ook dit receptjes ziet er erg lekker uit! Ben je ook te volgens via Bloglovin?

    Groetjes,

    Joy

    http://fashionfoodfunforever.nl/wordpress/

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Joy, dankjewel voor je compliment!
      Ja, als je zoekt op plantaardigheidjes komt mijn blog gewoon naar voren in de zoekresultaten.
      Binnenkort even de tijd nemen voor jouw blog, die ziet er ook super uit!
      groetjes
      Danielle

      Verwijderen