Broccoli met avocado en quinoa

Dit gerecht koelt snel af, als je het dus warm wilt eten moet je het direct serveren. Echter kan dit in de zomer ook prima als koude salade geserveerd worden. Simpel, maar supergezond en heerlijk gerecht.


Broccoli met avocado en quinoa 2-3 pers
1 stronk broccoli, in kleine roosjes
2 avocado's
50-100 gram quinoa (afhankelijk van je trek)
1 citroen (om avocado te besprenkelen & zest / geraspte schil)
1 zakje pijnboompitjes
olijfolie
zout & versgemalen peper

Bereid de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Rooster de pijnboompitjes in een droge koekenpan tot ze mooi goudbruin zijn.

Breng water een de kook in een pan met een stoommandje. Stoom de broccoli roosjes een paar minuten tot ze beetgaar zijn.

Schil en ontpit de avocado en snijd ze in stukjes. Besprenkel met citroensap om verkleuring tegen te gaan.

Meng de broccoli, quinoa en avocado. Breng op smaak met peper & zout en meng er een scheutje olijfolie door. Besprenkel met de pijnboompitjes en geraspte citroenschil.



Print Friendly and PDF

Geen opmerkingen:

Een reactie posten