Worteltaart met cashewcreme

Op de raw chocolate workshop kregen we een raw carrot taartje te eten met cashew cream. Deze kwam van de website This rawsome vegan life. Deze vond ik zo lekker dat ik het graag thuis nog een keer wilde proberen na te maken. Alle credits gaan naar het recept van Emily, maar ik heb een aantal hele kleine aanpassingen gedaan omdat ik of niet alles in huis had, of dat het mij gewoon lekker leek; dat ik het recept toch graag met jullie wil delen.

Omdat ik nog een hele voorraad lavendel had liggen heb ik dat er doorheen gedaan, maar als je dat iets te gedurfd vindt en nog niet helemaal thuis bent in de raw taartjes laat het dan gerust achter wegen.

Ik kijk overigens erg uit naar het boek dat Emily von Euw uitbrengt in 2014: Rawsome Vegan Baking, je kan het nu al voorbestellen bij Bookdepository!


Worteltaart met cashewcreme
Cashew creme:
1½ cup cashew noten, ongeroosterd en een paar uur geweekt
Sap van een halve citroen
2 eetlepels gesmolten kokosolie
1/3 cup ahornsiroop
½ tl gedroogde lavendelbloemen (optioneel)
water

Taart:
6 schoongemaakte medium wortelen, grof geraspt
1½ cups havermout, fijngemalen tot meel in bv de keukenmachine
1½ cups dadels
½ cup  gedroogde abrikozen
⅓ cup geraspte kokosnoot
3 el kokossuiker
1 tl kaneel

handjevol granaatappelpitjes (optioneel)

Om de cashewcreme te maken: alle ingredienten in een goede blender met zo weinig water als nodig fijnmalen tot een zachte gladde creme. Indien nodig de zijkanten van de blender af en toe naar beneden schrapen.

Voor de taart alle ingredienten in een keukenmachine doen en alles tot een fijne massa malen. (Dit kan even duren; goed de zijkanten naar beneden schrapen zo nu en dan).

In een kleine taartvorm de helft van de wortelmassa verdelen en goed aandrukken. Invriezen voor ongeveer een á twee uur. Hierover heen de helft van de cashew creme verdelen. Weer invriezen voor minimaal drie uur (tot het mengsel hard is). Eroverheen de laatste laag wortelmengsel verdelen. Weer hard laten worden en uiteindelijk afsluiten met de cashewcreme.

Versieren met granaatappelpitjes, of bijvoorbeeld nootjes etc.



Print Friendly and PDF

4 opmerkingen:

  1. Ziet er heeeeerlijk uit zeg! Wel een zware hap, lijkt me...
    Petra

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hmm, heb je nog een puntje over?! ;)
    Ziet er echt super lekker uit!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Oh, dit maak ik gegarandeerd van zodra ik opnieuw een keukenmachine heb!

    BeantwoordenVerwijderen