Vruchtencake met stoofperen en cranberries

Ik heb deze cake gemaakt met stoofpeertjes en cranberries. Natuurlijk kun je de stoofpeertjes ook vervangen door appel, en alleen maar rozijnen gebruiken in plaats van een deel cranberries.

De cake lijkt wat plat maar dat kwam omdat ik het in een broodvorm heb gebakken die helaas iets te groot was voor deze cake.


Vruchtencake met stoofperen en cranberries
175 gram suiker
125 gram plantaardige boter
2 volle tl No Egg, gemengd met 6 el water
225 gram bloem
4 el soja melk (of een andere plantaardige melk)
2 tl kaneel
2 tl bakpoeder
6 stoofpeertjes, gaargekookt met een kaneelstok / 250 gram gekookte stukjes stoofpeer

50 gram rozijnen
50 gram gedroogde cranberries (of indien je alleen rozijnen wil 100 gram rozijnen in totaal)

Verwarm de oven voor op 160 °C.
Meng de plantaardige boter en de suiker, roer goed door elkaar en klop los tot een romige massa. Voeg het No Egg mengsel toe en roer alles goed los en luchtig.

Voeg de bloem, soja melk, kaneel en bakpoeder toe en meng alles goed. Roer hier de stoofpeertjes, cranberries en rozijnen doorheen.

Vet een bakblik in met plantaardige boter, olie of bekleed met bakpapier. Giet het cake mengsel hierin en maak glad aan de bovenzijde.

Bak de cake 1 uur en 20 minuten in de oven op 160 °C.



Print Friendly and PDF

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Instagram