Silken Tofu met knoflook sesam dressing
Silken tofu, tot nu toe had ik het eigenlijk alleen gebruikt in zoete gerechten zoals toetjes. Maar zo nu en dan las ik over silken tofu met een kruidige soja dressing. Toen ik weer eens twee pakjes had gekocht heb ik een gebruikt om dat eens uit te proberen.We vonden het erg lekker, en ik ga in de toekomst zeker wat meer variëren met sausjes over de silken tofu.
Silken tofu kun je bij de toko of natuurwinkel vinden. De biologische variant is dan uiteraard zeker weten niet van genetisch gemanipuleerde soja gemaakt. Deze is echter wel iets zachter en maakt het wat lastiger om er blokjes van te snijden. Erg voorzichtig aanpakken dus ;-)
Ik heb het gegeten als onderdeel van een Japanse schotel: ik had vegan sushi gemaakt en Spicy Tempeh Balls (ei vervangen door no egg).
Silken Tofu met knoflook sesam dressing
1 pak silken tofu
1 teentje knoflook, heel fijn gehakt
2 lente-uitjes, fijngehakt
2 tl sesamzaadjes, geroosterd
3 el sojasaus
1 el sesamolie
1 tl chili peper vlokken
1 tl kokospalm suiker
Plaats de silken tofu voorzichtig in een pan met water en verhit het water. Houd het water warm, maar niet aan de kook met de deksel op de pan. Dit is optioneel, je kan de silken tofu ook koud serveren.
Snijd en hak ondertussen de overige ingrediënten.
Haal de silken tofu uit het warme water (met bijvoorbeeld een grote schuimspaan of een grote spatel. Laat even uitlekken en snijd voorzichtig in blokjes.
Verdeel de blokjes op een bord, of plaats in een kommetje en verdeel de dressing eroverheen.
Facebook Page
Labels
aardappels
aardbeien
aardpeer
amandelmeel
amazake
ananas
appel
artisjok
asperges
aubergine
avocado
banaan
berlijn
bietjes
bimi
bladerdeeg
bladgroen
bloemkool
boekweit
boerenkool
boerenpate
bonen
broccoli
brood
broodbeleg
bulgur
cacao
cashewnoten
champignons
chia
chipotle
chocolade
clearspring
courgette
couscous
cranberry
dadels
daslook
dip
edamame
eivervanger
erwten
evenement
falafel
feestelijk
fermenteren
festival
freekeh
fruit
gefermenteerde tofu
gerookte tofu
gierst
Groningen
haarverzorging
haricots vert
havervlokken
hazelnoten
ijs
ijspegels
jackfruit
jostabes
kaassaus
kala namak
kant en klaar
kastanjes
keramiek
kerst
khadi
kikkererwten
kikkererwtenmeel
knolselderij
knolvenkel
kokos
kokosmelk
komkommer
koningsoesterzwam
kookboek
kookboek review
kool
koolrabi
kruiden
kruisbessen
lamsoor
linzen
mais
mango
meiraapjes
melk
meloen
mibuna
milieu
miso
muffins
mythes
naan
Nieuw-Zeelandse spinazie
noodles
noten
notenkaas
olijven
online shop
ontbijt
paddenstoelen
palmkool
paprika
parelgerst
pasta
pastinaak
pate
peer
peper
pepers
peren
perzik
peultjes
pinda
pita
pizza
polenta
pompoen
pompoenpitten
prei
product review
quinoa
raapstelen
rabarber
radijs
raw
recept
restaurants
rettich
rijst
rozijnen
salade
schorseneren
seitan
sesam
shop
silken tofu
sla
smaakmaker
snijbiet
snijmoes
soep
soja medaillons
sojafilets
spelt
speltrijst
sperziebonen
spicebar
spinazie
spruitjes
steden
stoofperen
sugarsnaps
tahin
tatsoi
tempeh
tofu
tomaten
tortellini
tuinbonen
tzatziki
uien
uitgelicht
uitleg
vega gehakt
vegan
vegan balletjes
vegan garnalen
vegan kaas
vegan kip
vegan salami
vegan shop
vegan spekblokjes
vegan winkel
vegan worst
vegan yoghurt
vegan zalm
vegetarische kip
veldsla
venkel
vijgen
voordelen
walnoot
waterkers
wijntip
winterpostelein
workshop
wortel
zeekraal
zeewier
zoet
zoete aardappel
zwarte peper
zwarte rijst
Blog Archive
© Plantaardigheidheidjes. Mogelijk gemaakt door Blogger.
ziet er lekker uit... Ik hou helemaal niet van tofu (ik heb geprobeer roergebakken, in salades, gemarineerde, als feta gekruid...) maar deze ziet er anders uit dan gewone tofu. is de smaak verschillend?
BeantwoordenVerwijderenSmaak verschilt niet echt, al is deze van de toko wat zachter van smaak. Structuur is wel heel anders meer pudding/gladder.
VerwijderenIk ben zelf helemaal gek op tofu, zeker als je de stevige goed knapperig bakt en dan pas kruid of met saus overgiet.