Silken Tofu met knoflook sesam dressing


Silken tofu, tot nu toe had ik het eigenlijk alleen gebruikt in zoete gerechten zoals toetjes. Maar zo nu en dan las ik over silken tofu met een kruidige soja dressing. Toen ik weer eens twee pakjes had gekocht heb ik een gebruikt om dat eens uit te proberen.We vonden het erg lekker, en ik ga in de toekomst zeker wat meer variëren met sausjes over de silken tofu.

Silken tofu kun je bij de toko of natuurwinkel vinden. De biologische variant is dan uiteraard zeker weten niet van genetisch gemanipuleerde soja gemaakt. Deze is echter wel iets zachter en maakt het wat lastiger om er blokjes van te snijden. Erg voorzichtig aanpakken dus ;-)

Ik heb het gegeten als onderdeel van een Japanse schotel: ik had vegan sushi gemaakt en Spicy Tempeh Balls (ei vervangen door no egg).


Silken Tofu met knoflook sesam dressing
1 pak silken tofu
1 teentje knoflook, heel fijn gehakt
2 lente-uitjes, fijngehakt
2 tl sesamzaadjes, geroosterd
3 el sojasaus
1 el sesamolie
1 tl chili peper vlokken
1 tl kokospalm suiker

Plaats de silken tofu voorzichtig in een pan met water en verhit het water. Houd het water warm, maar niet aan de kook met de deksel op de pan. Dit is optioneel, je kan de silken tofu ook koud serveren.

Snijd en hak ondertussen de overige ingrediënten.

Haal de silken tofu uit het warme water (met bijvoorbeeld een grote schuimspaan of een grote spatel. Laat even uitlekken en snijd voorzichtig in blokjes.

Verdeel de blokjes op een bord, of plaats in een kommetje en verdeel de dressing eroverheen.



Print Friendly and PDF

2 opmerkingen:

  1. ziet er lekker uit... Ik hou helemaal niet van tofu (ik heb geprobeer roergebakken, in salades, gemarineerde, als feta gekruid...) maar deze ziet er anders uit dan gewone tofu. is de smaak verschillend?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Smaak verschilt niet echt, al is deze van de toko wat zachter van smaak. Structuur is wel heel anders meer pudding/gladder.

      Ik ben zelf helemaal gek op tofu, zeker als je de stevige goed knapperig bakt en dan pas kruid of met saus overgiet.

      Verwijderen