Salade met boerenkool, zoete aardappel en cranberries

Super gezonde salade met boerenkool, zoete aardappel en cranberries. Pompoen past ook prima bij deze salade, of maak eens de boerenkool salade van Vegetus met pompoen (of die juist weer met zoete aardappel ;-)).



Salade met boerenkool, zoete aardappel en cranberries 2-3 pers
2 grote zoete aardappels
plantaardige olie 
5 cup fijn gesneden boerenkool

dressing:
2 el witte wijn
2 el appel cider azijn
2 el troebele appelsap (bv flevosap)
1 el olijfolie
1 el ahornsiroop (+ eventueel extra)
zout & peper

2 handjes gedroogde cranberries
2 handjes pompoenpitten

Schil de zoete aardappelen en snijd in stukjes. Bak de stukjes aardappel in een koekenpan met wat olie tot ze licht gekleurd en gaar zijn (ongeveer een minuut of 20-30).

Stoom ondertussen de boerenkool zéér kort (max 5 minuten) in een enorme soeppan met een stoommandje zodat het hele rauwe eraf is, de boerenkool mag echter niet erg slinken.

Maak de dressing door de ingredienten samen te voegen (wijn, azijn, sap, olie en siroop) en breng op smaak met zout en peper.

Verdeel de boerenkool over een schaal en vermeng deze met de dressing, goed inmasseren en verdelen. Verdeel de zoete aardappel over de schaal en besprenkel met de cranberries en pompoenpitten.



Print Friendly and PDF

3 opmerkingen:

  1. Ohh dat ziet er lekker uit! Zoete aardappel is lekker he :)

    Liefs!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Zoete aardappel is heerlijk :) In bijna alle gerechten waar pompoen staat vervang ik het door zoete aardappel, vind ik veel smaakvoller!

      Verwijderen
  2. Hoi Dani,

    Ik kan geen emailadres van je vinden dus maar even zo: sinds kort kun je eens per maand heerlijk veganistisch eten bij Café Kult in Groningen. Elke tweede zaterdag van de maand is de keuken strikt veganistisch, en kookt een prijswinnende kok de plantaardige sterren van de hemel! Als je meer info wilt (of misschien een stukje over ons wilt schrijven, dat zou superleuk zijn!), mail je mij dan even? geertedejong@gmail.com

    Groetjes, Geerte

    BeantwoordenVerwijderen