Super gezonde salade met boerenkool, zoete aardappel en cranberries. Pompoen past ook prima bij deze salade, of maak eens de boerenkool salade van Vegetus met pompoen (of die juist weer met zoete aardappel ;-)).
Salade met boerenkool, zoete aardappel en cranberries 2-3 pers
2 grote zoete aardappels
plantaardige olie
5 cup fijn gesneden boerenkool
dressing:
2 el witte wijn
2 el appel cider azijn
2 el troebele appelsap (bv flevosap)
1 el olijfolie
1 el ahornsiroop (+ eventueel extra)
zout & peper
2 handjes gedroogde cranberries
2 handjes pompoenpitten
Schil de zoete aardappelen en snijd in stukjes. Bak de stukjes aardappel in een koekenpan met wat olie tot ze licht gekleurd en gaar zijn (ongeveer een minuut of 20-30).
Stoom ondertussen de boerenkool zéér kort (max 5 minuten) in een enorme soeppan met een stoommandje zodat het hele rauwe eraf is, de boerenkool mag echter niet erg slinken.
Maak de dressing door de ingredienten samen te voegen (wijn, azijn, sap, olie en siroop) en breng op smaak met zout en peper.
Verdeel de boerenkool over een schaal en vermeng deze met de dressing,
goed inmasseren en verdelen. Verdeel de zoete aardappel over de schaal
en besprenkel met de cranberries en pompoenpitten.
Facebook Page
Labels
aardappels
aardbeien
aardpeer
amandelmeel
amazake
ananas
appel
artisjok
asperges
aubergine
avocado
banaan
berlijn
bietjes
bimi
bladerdeeg
bladgroen
bloemkool
boekweit
boerenkool
boerenpate
bonen
broccoli
brood
broodbeleg
bulgur
cacao
cashewnoten
champignons
chia
chipotle
chocolade
clearspring
courgette
couscous
cranberry
dadels
daslook
dip
edamame
eivervanger
erwten
evenement
falafel
feestelijk
fermenteren
festival
freekeh
fruit
gefermenteerde tofu
gerookte tofu
gierst
Groningen
haarverzorging
haricots vert
havervlokken
hazelnoten
ijs
ijspegels
jackfruit
jostabes
kaassaus
kala namak
kant en klaar
kastanjes
keramiek
kerst
khadi
kikkererwten
kikkererwtenmeel
knolselderij
knolvenkel
kokos
kokosmelk
komkommer
koningsoesterzwam
kookboek
kookboek review
kool
koolrabi
kruiden
kruisbessen
lamsoor
linzen
mais
mango
meiraapjes
melk
meloen
mibuna
milieu
miso
muffins
mythes
naan
Nieuw-Zeelandse spinazie
noodles
noten
notenkaas
olijven
online shop
ontbijt
paddenstoelen
palmkool
paprika
parelgerst
pasta
pastinaak
pate
peer
peper
pepers
peren
perzik
peultjes
pinda
pita
pizza
polenta
pompoen
pompoenpitten
prei
product review
quinoa
raapstelen
rabarber
radijs
raw
recept
restaurants
rettich
rijst
rozijnen
salade
schorseneren
seitan
sesam
shop
silken tofu
sla
smaakmaker
snijbiet
snijmoes
soep
soja medaillons
sojafilets
spelt
speltrijst
sperziebonen
spicebar
spinazie
spruitjes
steden
stoofperen
sugarsnaps
tahin
tatsoi
tempeh
tofu
tomaten
tortellini
tuinbonen
tzatziki
uien
uitgelicht
uitleg
vega gehakt
vegan
vegan balletjes
vegan garnalen
vegan kaas
vegan kip
vegan salami
vegan shop
vegan spekblokjes
vegan winkel
vegan worst
vegan yoghurt
vegan zalm
vegetarische kip
veldsla
venkel
vijgen
voordelen
walnoot
waterkers
wijntip
winterpostelein
workshop
wortel
zeekraal
zeewier
zoet
zoete aardappel
zwarte peper
zwarte rijst
Blog Archive
© Plantaardigheidheidjes. Mogelijk gemaakt door Blogger.
Ohh dat ziet er lekker uit! Zoete aardappel is lekker he :)
BeantwoordenVerwijderenLiefs!
Zoete aardappel is heerlijk :) In bijna alle gerechten waar pompoen staat vervang ik het door zoete aardappel, vind ik veel smaakvoller!
VerwijderenHoi Dani,
BeantwoordenVerwijderenIk kan geen emailadres van je vinden dus maar even zo: sinds kort kun je eens per maand heerlijk veganistisch eten bij Café Kult in Groningen. Elke tweede zaterdag van de maand is de keuken strikt veganistisch, en kookt een prijswinnende kok de plantaardige sterren van de hemel! Als je meer info wilt (of misschien een stukje over ons wilt schrijven, dat zou superleuk zijn!), mail je mij dan even? geertedejong@gmail.com
Groetjes, Geerte