Pasta met schorseneer, spinazie en pijnboompitjes


Pasta met schorseneer, spinazie en pijnboompitjes 2 pers

pasta voor 2 personen
6 schorseneer stengels, schoongemaakt en in stukjes van 2 cm
3 - 4 handjes spinazie
3 tomaten, gehalveerd
½ - 1 pakje haverroom
1 tl uienpoeder
1 tl knoflookpoeder
1 zakje pijnboompitjes , geroosterd
plantaardige olie
zout & versgemalen peper

Verwarm de oven voor op 180°C.
Snijd de tomaten, leg ze op bakpapier in de oven en bak ze met de snijdkant naar boven ongeveer een half uurtje (besprenkel eventueel met wat zout en olie).

Kook de schorseneer stukjes in water tot ze beetgaar zijn (10-15 minuutjes).

Bereid ondertussen  ook de pasta volgens de aanwijzing op de verpakking.

Verhit wat olie in een koekenpan en bak hierin de schorseneer tot deze een kleurtje krijgt. Giet er de room bij, de uienpoeder en knoflookpoeder en vak even om met spinazie. Wanneer de spinazie is geslonken voeg je de pasta erbij en verhit je alles nog even. Op smaak brengen met zout en peper.

Serveer en besprenkel met de pijnboompitjes en de tomaten uit de oven.
Print Friendly and PDF

3 opmerkingen:

  1. Was weer heerlijk Danielle! Heb ricedream kookroom gebruikt bij gebrek aan haverroom en dat ging prima. Als pasta geen wokkels maar brede lintpasta, pakt heel lekker de "saus" op. Bedankt voor het recept!!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ah super dat het in de smaak viel! Viel best mee, schorseneren schoonmaken of niet?

      Verwijderen
  2. Dit was echt een geweldig idee! Ik heb 't eigenlijk best anders gedaan, zonder room maar met een beetje kaas, en met veldsla in plaats van spinazie, en zonder pijnboompitjes... En met een vega-burger erbij. Maar de combi pasta-schorseneren-tomaat was echt fantastisch, ik heb het genant gretig opgegeten. :)

    BeantwoordenVerwijderen