vrijdag 3 januari 2014

Mihoen met kool, "kipstuckjes" en Thaise saus


Mihoen met kool,  "kipstuckjes" en Thaise saus 2-3 pers
Rijstmihoen voor 2 -3 personen
1 pakje vegetarische kipstuckjes van de Vegetarische Slager (bv Jumbo Supermarkt)
(knoflook)olie
½ witte kool, fijngesneden
2 rode uien, in fijne halve ringen
1 rode paprika, in reepjes
½ bakje champignons, in plakjes
2 lente-uitjes, gesneden
1 klein bosje koriander, fijn gehakt
1 klein bosje (Thaise) basilicum, fijn gehakt
1/3 cup Thaise chilisaus
2 el rijstazijn
1 el sojasaus
sap van 1 citroen/limoen
zout & peper

Kook, terwijl je onderstaande handelingen uitvoert, de mihoen volgens de verpakking klaar.

Snijd de stukjes vegetarische "kip" in kleinere stukjes en bak deze in een wok met (knoflook)olie tot ze knapperig en gekleurd zijn. Voeg dan de kool, rode uien, paprika en champignons toe en roerbak alles onder voortduren roeren beetgaar.
Voeg vervolgens de mihoen erbij en de koriander, basilicum en lente-ui. Zet het vuur uit en roer er de Thaise Chilisaus, rijstazijn, sojasaus en citroensap erdoorheen.

Op smaak brengen indien nodig met zout en peper.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ShareThis