Kikkererwten zonder-tonijn salade

Deze salade hebben we gegeten op toastjes en stukjes stokbrood tijdens een feestelijk avondje. Wat over was hebben we de volgende dag op pistoletjes gegeten tijdens de lunch. Erg lekker! Het recept is geïnspireerd op de Chicky Tuna Salad van Isa Chandra Moskowitz. Ik vond vroeger de zilveruitjes altijd zo lekker in de tonijnsalade, dus die heb ik toegevoegd. In plaats van zonnenbloempitten heb ik pompoenpitten gebruikt omdat ik die altijd in huis heb. Voor mij hoeft de vissige smaak niet zo daarom heb ik de kelp weggelaten wat in het originele recept staat. Wel heb ik de salade rijkelijk bestrooid met de plantaardige kaviaar van Ikea.Kikkererwten zonder-tonijn salade
1 grote wortel, schoongemaakt
1 selderijstengel
1/3 cup zilveruitjes
1 blik kikkererwten , uitgelekt
1/4 cup pompoenpitten
1/3 cup veganaise, of hoeveelheid naar wens (probeer eens *deze* als je deze tegenkomt, erg lekker, of maak het natuurlijk *zelf*)
1 tl appelcider azijn
peper en zout
tångkorn (plantaardige kaviaar van de IKEA)

Snijd de wortel en selderij in grove stukken en doe deze samen met de zilveruitjes in een keukenmachine. Pulse een aantal keer tot alles fijner wordt, maar geen puree.
Doe dit even apart in een schaal.

Doe vervolgens de kikkererwten en de pompoenpitten in de keukenmachine en maal fijn. Ook dit mag wat grover blijven. Voeg toe aan de schaal met wortel en selderij. Goed mengen en voeg de veganaise en azijn toe en breng op smaak met peper en zout.
Bestrooi de salade met de tångkorn.
Print Friendly and PDF

Geen opmerkingen:

Een reactie posten