Chili met cacao

De soja granulaat (heel erg fijn gedroogde soja vleesvervanger) kun je natuurlijk ook prima vervangen door een pak plantaardig gehakt. Dan heb je overigens maar 150 ml bouillon nodig.
Serveer deze chili met bijvoorbeeld rijst of tortilla's.



Chili met cacao
1 cup sojagranulaat (of 1 pak vegan gehakt en dan maar 150 ml bouillon)
500 ml paddenstoelen bouillon (verdeeld in 350 ml & 150 ml)
1 grote ui, fijngesneden
½ bakje champignons, in vieren gesneden
3 tenen  knoflook, in schijfjes gesneden
1 grote winterwortel, fijne blokjes
1 rode paprika, in kleine blokjes
100 ml rode wijn (optioneel)
1 pak tomaten passata
1 el harissa
1 el cacao poeder (raw of ongezoet)
1 el herbs de provence
1 el tomaten puree
½ tl komijn
½ tl nootmuskaat
1 blik kidney bonen
plantaardige olie
peper & zout

Week de soja granulaat in de 350 ml kokend heten bouillon voor minimaal 15 minuten. Knijp uit en zet even apart.


Bak de ui en de champignons in wat olie in een pan glazig (ongeveer 6 minuten). Voeg dan de knoflook toe en bak nog een minuutje. Doe de wortel en de paprika erbij en bak nog eens 5 minuten.

Voeg de volgende ingrediënten toe: geweekte en uitgeknepen sojagranulaat (of soja gehakt), rode wijn, tomaten passata, harissa, cacao en de kruiden en specerijen.

Laat zachtjes sudderen voor 15 minuten. Voeg de kidney bonen toe en laat nog eens 10 minuten meewarmen. Breng op smaak met zout en peper.



Print Friendly and PDF

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Instagram