De soja granulaat (heel erg fijn gedroogde soja vleesvervanger) kun je natuurlijk ook prima vervangen door een pak plantaardig gehakt. Dan heb je overigens maar 150 ml bouillon nodig.
Serveer deze chili met bijvoorbeeld rijst of tortilla's.
Chili met cacao
1 cup sojagranulaat (of 1 pak vegan gehakt en dan maar 150 ml bouillon)
500 ml paddenstoelen bouillon (verdeeld in 350 ml & 150 ml)
1 grote ui, fijngesneden
½ bakje champignons, in vieren gesneden
3 tenen knoflook, in schijfjes gesneden
1 grote winterwortel, fijne blokjes
1 rode paprika, in kleine blokjes
100 ml rode wijn (optioneel)
1 pak tomaten passata
1 el harissa
1 el cacao poeder (raw of ongezoet)
1 el herbs de provence
1 el tomaten puree
½ tl komijn
½ tl nootmuskaat
1 blik kidney bonen
plantaardige olie
peper & zout
Week de soja granulaat in de 350 ml kokend heten bouillon voor minimaal 15 minuten. Knijp uit en zet even apart.
Bak de ui en de champignons in wat olie in een pan glazig (ongeveer 6 minuten). Voeg dan de knoflook toe en bak nog een minuutje. Doe de wortel en de paprika erbij en bak nog eens 5 minuten.
Voeg de volgende ingrediënten toe: geweekte en uitgeknepen sojagranulaat (of soja gehakt), rode wijn, tomaten passata, harissa, cacao en de kruiden en specerijen.
Laat zachtjes sudderen voor 15 minuten. Voeg de kidney bonen toe en laat nog eens 10 minuten meewarmen. Breng op smaak met zout en peper.
Facebook Page
Labels
aardappels
aardbeien
aardpeer
amandelmeel
amazake
ananas
appel
artisjok
asperges
aubergine
avocado
banaan
berlijn
bietjes
bimi
bladerdeeg
bladgroen
bloemkool
boekweit
boerenkool
boerenpate
bonen
broccoli
brood
broodbeleg
bulgur
cacao
cashewnoten
champignons
chia
chipotle
chocolade
clearspring
courgette
couscous
cranberry
dadels
daslook
dip
edamame
eivervanger
erwten
evenement
falafel
feestelijk
fermenteren
festival
freekeh
fruit
gefermenteerde tofu
gerookte tofu
gierst
Groningen
haarverzorging
haricots vert
havervlokken
hazelnoten
ijs
ijspegels
jackfruit
jostabes
kaassaus
kala namak
kant en klaar
kastanjes
keramiek
kerst
khadi
kikkererwten
kikkererwtenmeel
knolselderij
knolvenkel
kokos
kokosmelk
komkommer
koningsoesterzwam
kookboek
kookboek review
kool
koolrabi
kruiden
kruisbessen
lamsoor
linzen
mais
mango
meiraapjes
melk
meloen
mibuna
milieu
miso
muffins
mythes
naan
Nieuw-Zeelandse spinazie
noodles
noten
notenkaas
olijven
online shop
ontbijt
paddenstoelen
palmkool
paprika
parelgerst
pasta
pastinaak
pate
peer
peper
pepers
peren
perzik
peultjes
pinda
pita
pizza
polenta
pompoen
pompoenpitten
prei
product review
quinoa
raapstelen
rabarber
radijs
raw
recept
restaurants
rettich
rijst
rozijnen
salade
schorseneren
seitan
sesam
shop
silken tofu
sla
smaakmaker
snijbiet
snijmoes
soep
soja medaillons
sojafilets
spelt
speltrijst
sperziebonen
spicebar
spinazie
spruitjes
steden
stoofperen
sugarsnaps
tahin
tatsoi
tempeh
tofu
tomaten
tortellini
tuinbonen
tzatziki
uien
uitgelicht
uitleg
vega gehakt
vegan
vegan balletjes
vegan garnalen
vegan kaas
vegan kip
vegan salami
vegan shop
vegan spekblokjes
vegan winkel
vegan worst
vegan yoghurt
vegan zalm
vegetarische kip
veldsla
venkel
vijgen
voordelen
walnoot
waterkers
wijntip
winterpostelein
workshop
wortel
zeekraal
zeewier
zoet
zoete aardappel
zwarte peper
zwarte rijst
Blog Archive
© Plantaardigheidheidjes. Mogelijk gemaakt door Blogger.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten