Ik had onlangs een kilo pastinaak in huis. Ze waren goedkoop omdat ze niet aan de schoonheidseisen voldeden. Smaken doen ze net zo goed dus geen probleem! Ik wilde er een lekkere soep mee maken en onderstaande werd het uiteindelijk.
Kennen jullie overigens al het concept van kromkommer? Kromkommer is een initiatief om voedselverspilling tegen te gaan. Zo'n 5-10% van alle groentes wordt afgekeurd vanwege kleur, vorm of grootte. Hartstikke zonde natuurlijk want deze groentes zijn net zo gezond en goed eetbaar. Kromkommer maakt houdbare producten van gekke groenten en groenten die door overproductie anders verspild worden.
Pastinaaksoep met appel en kerrie 3 pers
500 gram pastinaak, geschild en in blokjes
1 ui, fijngehakt
1 teentje knoflook, fijngehakt
1 el kerrie poeder (mild of sterk, afhankelijk van wat je lekker vindt)
1 appel (bv goudrenet), geschild en in blokjes
2 cups / 500 ml plantaardige bouillon (bv Not Chick'n of uienbouillon)
plantaardige olie
zout & peper
optioneel: appel ter garnering
Verhit de olie in een grote pan. Bak hierin de ui glazig (ongeveer 5-7 minuten) en voeg vervolgens de knoflook en de kerriepoeder toe en bak voor nog een minuut.
Voeg de pastinaak toe en roerbak alles voor een paar minuten tot de pastinaak begint te verkleuren en doe dan de appel erbij en de bouillon erbij.
Laat alles op laag vuur gaar worden (roer zo nu en dan), zo'n 20 minuten. Even laten afkoelen en glad maken in een blender (let op dat je het stoomventiel gebruikt!) of met een staafmixer. Haal door een zeef en verwarm alles nog even door en door.
Op smaak brengen met zout en peper en indien gewenst nog wat kerriepoeder toevoegen (elke kerriepoeder mix is weer anders dus vooral proeven).
Facebook Page
Labels
aardappels
aardbeien
aardpeer
amandelmeel
amazake
ananas
appel
artisjok
asperges
aubergine
avocado
banaan
berlijn
bietjes
bimi
bladerdeeg
bladgroen
bloemkool
boekweit
boerenkool
boerenpate
bonen
broccoli
brood
broodbeleg
bulgur
cacao
cashewnoten
champignons
chia
chipotle
chocolade
clearspring
courgette
couscous
cranberry
dadels
daslook
dip
edamame
eivervanger
erwten
evenement
falafel
feestelijk
fermenteren
festival
freekeh
fruit
gefermenteerde tofu
gerookte tofu
gierst
Groningen
haarverzorging
haricots vert
havervlokken
hazelnoten
ijs
ijspegels
jackfruit
jostabes
kaassaus
kala namak
kant en klaar
kastanjes
keramiek
kerst
khadi
kikkererwten
kikkererwtenmeel
knolselderij
knolvenkel
kokos
kokosmelk
komkommer
koningsoesterzwam
kookboek
kookboek review
kool
koolrabi
kruiden
kruisbessen
lamsoor
linzen
mais
mango
meiraapjes
melk
meloen
mibuna
milieu
miso
muffins
mythes
naan
Nieuw-Zeelandse spinazie
noodles
noten
notenkaas
olijven
online shop
ontbijt
paddenstoelen
palmkool
paprika
parelgerst
pasta
pastinaak
pate
peer
peper
pepers
peren
perzik
peultjes
pinda
pita
pizza
polenta
pompoen
pompoenpitten
prei
product review
quinoa
raapstelen
rabarber
radijs
raw
recept
restaurants
rettich
rijst
rozijnen
salade
schorseneren
seitan
sesam
shop
silken tofu
sla
smaakmaker
snijbiet
snijmoes
soep
soja medaillons
sojafilets
spelt
speltrijst
sperziebonen
spicebar
spinazie
spruitjes
steden
stoofperen
sugarsnaps
tahin
tatsoi
tempeh
tofu
tomaten
tortellini
tuinbonen
tzatziki
uien
uitgelicht
uitleg
vega gehakt
vegan
vegan balletjes
vegan garnalen
vegan kaas
vegan kip
vegan salami
vegan shop
vegan spekblokjes
vegan winkel
vegan worst
vegan yoghurt
vegan zalm
vegetarische kip
veldsla
venkel
vijgen
voordelen
walnoot
waterkers
wijntip
winterpostelein
workshop
wortel
zeekraal
zeewier
zoet
zoete aardappel
zwarte peper
zwarte rijst
Blog Archive
© Plantaardigheidheidjes. Mogelijk gemaakt door Blogger.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten