Pastinaaksoep met appel en kerrie

Ik had onlangs een kilo pastinaak in huis. Ze waren goedkoop omdat ze niet aan de schoonheidseisen voldeden. Smaken doen ze net zo goed dus geen probleem! Ik wilde er een lekkere soep mee maken en onderstaande werd het uiteindelijk.

Kennen jullie overigens al het concept van kromkommer? Kromkommer is een initiatief om voedselverspilling tegen te gaan. Zo'n 5-10% van alle groentes wordt afgekeurd vanwege kleur, vorm of grootte. Hartstikke zonde natuurlijk want deze groentes zijn net zo gezond en goed eetbaar. Kromkommer maakt houdbare producten van gekke groenten en groenten die door overproductie anders verspild worden.


Pastinaaksoep met appel en kerrie 3 pers

500 gram pastinaak, geschild en in blokjes
1 ui, fijngehakt
1 teentje knoflook, fijngehakt
1 el kerrie poeder (mild of sterk, afhankelijk van wat je lekker vindt)
1 appel (bv goudrenet), geschild en in blokjes
2 cups / 500 ml plantaardige bouillon (bv Not Chick'n of uienbouillon)
plantaardige olie
zout & peper
optioneel: appel ter garnering

Verhit de olie in een grote pan. Bak hierin de ui glazig (ongeveer 5-7 minuten) en voeg vervolgens de knoflook en de kerriepoeder toe en bak voor nog een minuut.
Voeg de pastinaak toe en roerbak alles voor een paar minuten tot de pastinaak begint te verkleuren en doe dan de appel erbij en de bouillon erbij.

Laat alles op laag vuur gaar worden (roer zo nu en dan), zo'n 20 minuten. Even laten afkoelen en glad maken in een blender (let op dat je het stoomventiel gebruikt!) of met een staafmixer. Haal door een zeef en verwarm alles nog even door en door.

Op smaak brengen met zout en peper en indien gewenst nog wat kerriepoeder toevoegen (elke kerriepoeder mix is weer anders dus vooral proeven).Print Friendly and PDF

Geen opmerkingen:

Een reactie posten