Pasta met romige schorseneren en amandelen

Ik had nog nooit eerder schorseneren klaargemaakt of gegeten, dus ik was erg benieuwd wat ik er mee kon doen. De verhalen gaan de ronde dat ze vreselijk zijn om schoon te maken en dat je handschoenen moet aantrekken vanwege het sap wat vrij komt. Ik vond dat ongelofelijk meevallen, het geeft een beetje modder, maar van het sap heb ik geen last gehad. Ze waren wel erg lekker en komen deze winter zeker vaker op het menu.


Pasta met romige schorseneren en amandelen 2 pers
Pasta voor 2 personen (ik heb spelt tagliatelle gebruikt)
500 gram schorseneren
1 pakje haverroom, of plantaardige room naar keuze,  200 ml
1 tl knoflook granulaat (/poeder)
1 tl uien granulaat (/poeder)
2 – 3 el edelgist
Zout & peper
Plantaardige margarine (bv aslan/  healthy planet) of olie
1/3 cup amandelschaafsel
2 handjes winterpostelein (lange stengels verwijderd)


Verhit een droge koekenpan met anti aanbak laag. Rooster hierin het amandelschaafsel tot ze beginnen te verkleuren en geur beginnen af te geven. Zet weg.

Maak de schorseneren schoon: trek hiervoor keukenhandschoenen aan wil je voorkomen dat je handen onder de bruine vlekken zitten. Schil ze met een dun schiller, snijd ze in stukjes van 4 cm en leg ze in koud water.

Spoel ze nog even goed af, zet ze onder water en breng aan de kook. Kook voor ongeveer 10-15 minuten tot ze beetgaar zijn en makkelijk in te prikken. Giet af.

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking en ga ondertussen verder met onderstaande.

Verhit in een grote koekenpan de plantaardige boter en bak hierin de schorseneren rondom bruin. Voeg de plantaardige (haverroom) toe, de uien- en knoflookpoeder en de edelgist. Goed roeren, breng op smaak met zout. Alles even goed door laten warmen en een beetje inkoken.

Schorseneren met de room serveren over de pasta (of mengen door), bestrooien met het amandelschaafsel en de winterpostelein erover verdelen.
Goed met verse gemalen peper op smaak brengen.




Inspiratie voor dit recept haalde ik hiervandaan: Groene Prinses

Print Friendly and PDF

2 opmerkingen:

  1. Ow fijn schorseneren, die moet ik ook weer eens maken! Deze pasta ziet er weer super lekker uit Dani.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dankje Martine! Ik vond ze ook erg lekker. Volgende week weer een kilo bestellen :-)

      Verwijderen