Onze favoriete gerechten van 2013

Wat is het afgelopen jaar snel gegaan! En het is alweer de laatste dag van 2013.. Ik heb het afgelopen jaar weer veel geleerd en veel uitgeprobeerd. Het was het jaar van (voor mij) nieuwe groentes uitproberen en experimenteren met nieuwe technieken.

De recepten die bij mij het afgelopen jaar terug kerend op ons menu kwamen?

Bijna elke ochtend van een werkdag startte ik met Overnight Oats. Geweldige uitvinding en verveelt mij nooit! Chipotle was toch wel de specerij waar ik meer leerde experimenteren het afgelopen jaar en wat is het verslavend lekker. Deze tortilla's zijn mijn favoriet momenteel (overigens ook lekker met stukken zelfgemaakte seitan!)


Makkelijk lekker en toch gezond vanwege de broccoli, dit gerecht is zo in elkaar gedraaid en blijven we heerlijk vinden. Al "ontdekt" in 2012, maar nog steeds een blijvertje.


Deze worst is een vast onderdeel van ons weekend ontbijt: in plakjes opgewarmd in de pan met wat gesmolten Wilmersburger kaas erop, zalig! Rick maakt nu telkens 4 worsten tegelijk en vriest er 3 in, zo kunnen we er weer even tegenaan. Deze worst is overigens ook lekker op pizza.Onze altijd-lekkere-makkelijke-zomerse pasta. Hier kun je ons in de zomer wel bijna voor wakker maken. Als ik dit zie heb ik weer zin om lekker in de tuin buiten te zitten met een rood glaasje wijn erbij :-)Voor op brood voor de lunch of een toastje, deze spread is zo gemaakt en is altijd lekker. Ook niet vegans smullen hiervan dus handig om mee te nemen als je naar een feestje gaat.Als laatste kwam deze bruschetta regelmatig op tafel naast pasta schotels. Zowel met boerenkool of met de echte cavolo nero (palmkool) en bv witte bonen erbij, het is ontzettend lekker en erg gezond.
Print Friendly and PDF

Geen opmerkingen:

Een reactie posten