Kerrie schotel

Ik ben gek op mooie schalen, keramiek en servies. Ik spaar oud Maastrichts aardwerk voor de sier; doe zelf zo nu en dan een poging tot pottenbakken maar kan ook helemaal blij worden van prachtig nieuw servies.

Zo liep ik laatst in Gent tegen een servies aan van een persoon die in België enorm bekend is, maar waar ikzelf nog nooit van had gehoord: Pascale Naessens. Ze is model, presentatrice, kookboeken schrijfster en nu dan ook ontwerpster van keramiek. De lijn pure vind ik prachtig. Ik was er op slag verliefd op en heb twee schaaltjes meegenomen. Nu sparen voor de voor andere onderdelen :-)

Over het recept (wat in de betreffende gekochte schaal zit): wij hadden aan hier voldoende aan, maar je kunt hierbij natuurlijk rijst serveren. Wat ik over had heb ik de volgende dag als koude lunch meegenomen, erg lekker!


Kerrie schotel 3 pers
2 uien, gesnipperd
2 teentjes knoflook, gehakt/geperst
2 grote wortelen, in halve schijfjes
1 a 2 grote aardappelen, in stukken
1 grote zoete aardappel, geschild en in stukken
4 dl kokosmelk
1 -2 el kerriepoeder
1 tl (pikante) paprikapoeder
1 tl oregano
1 blik kidney bonen, uitgelekt
½ blik mango, uitgelekt en in stukjes
½ bosje verse koriander, grof gehakt
plantaardige olie
zout & peper

Bak de ui glazig in een diepe pan in wat olie.
Voeg de knoflook toe en bak voor 1 minuut.
Doe de wortelen, aardappel en zoete aardappel bij en bak voor 5 minuten onder voortdurend roeren.

Voeg de kruiden en de kokosmelk toe, goed roeren en breng aan de kook. Laat alles zachtjes sudderen tot de wortel en aardappelen gaar zijn.
Proef of er eventueel nog meer kerriepoeder bij moet.

Doe er op het einde de uitgelekte bonen, koriander en de mango erbij, laat dit even mee verwarmen.


Print Friendly and PDF

2 opmerkingen:

  1. Deze vinden wij echt erg lekker.
    Dank voor het plaatsen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Heerlijk ! Bij gebrek aan mango en omdat ik wel van pittig houd, heb ik overigens ipv mango spaanse peper gebruikt. Jammer dat ik niet genoeg gemaakt had om er morgen ook nog van te lunchen...

    BeantwoordenVerwijderen