Ik ben gek op mooie schalen, keramiek en servies. Ik spaar oud Maastrichts aardwerk voor de sier; doe zelf zo nu en dan een poging tot pottenbakken maar kan ook helemaal blij worden van prachtig nieuw servies.
Zo liep ik laatst in Gent tegen een servies aan van een persoon die in België enorm bekend is, maar waar ikzelf nog nooit van had gehoord: Pascale Naessens. Ze is model, presentatrice, kookboeken schrijfster en nu dan ook ontwerpster van keramiek. De lijn pure vind ik prachtig. Ik was er op slag verliefd op en heb twee schaaltjes meegenomen. Nu sparen voor de voor andere onderdelen :-)
Over het recept (wat in de betreffende gekochte schaal zit): wij hadden aan hier voldoende aan, maar je kunt hierbij natuurlijk rijst serveren. Wat ik over had heb ik de volgende dag als koude lunch meegenomen, erg lekker!
Kerrie schotel 3 pers
2 uien, gesnipperd
2 teentjes knoflook, gehakt/geperst
2 grote wortelen, in halve schijfjes
1 a 2 grote aardappelen, in stukken
1 grote zoete aardappel, geschild en in stukken
4 dl kokosmelk
1 -2 el kerriepoeder
1 tl (pikante) paprikapoeder
1 tl oregano
1 blik kidney bonen, uitgelekt
½ blik mango, uitgelekt en in stukjes
½ bosje verse koriander, grof gehakt
plantaardige olie
zout & peper
Bak de ui glazig in een diepe pan in wat olie.
Voeg de knoflook toe en bak voor 1 minuut.
Doe de wortelen, aardappel en zoete aardappel bij en bak voor 5 minuten onder voortdurend roeren.
Voeg de kruiden en de kokosmelk toe, goed roeren en breng aan de kook. Laat alles zachtjes sudderen tot de wortel en aardappelen gaar zijn.
Proef of er eventueel nog meer kerriepoeder bij moet.
Doe er op het einde de uitgelekte bonen, koriander en de mango erbij, laat dit even mee verwarmen.
Facebook Page
Labels
aardappels
aardbeien
aardpeer
amandelmeel
amazake
ananas
appel
artisjok
asperges
aubergine
avocado
banaan
berlijn
bietjes
bimi
bladerdeeg
bladgroen
bloemkool
boekweit
boerenkool
boerenpate
bonen
broccoli
brood
broodbeleg
bulgur
cacao
cashewnoten
champignons
chia
chipotle
chocolade
clearspring
courgette
couscous
cranberry
dadels
daslook
dip
edamame
eivervanger
erwten
evenement
falafel
feestelijk
fermenteren
festival
freekeh
fruit
gefermenteerde tofu
gerookte tofu
gierst
Groningen
haarverzorging
haricots vert
havervlokken
hazelnoten
ijs
ijspegels
jackfruit
jostabes
kaassaus
kala namak
kant en klaar
kastanjes
keramiek
kerst
khadi
kikkererwten
kikkererwtenmeel
knolselderij
knolvenkel
kokos
kokosmelk
komkommer
koningsoesterzwam
kookboek
kookboek review
kool
koolrabi
kruiden
kruisbessen
lamsoor
linzen
mais
mango
meiraapjes
melk
meloen
mibuna
milieu
miso
muffins
mythes
naan
Nieuw-Zeelandse spinazie
noodles
noten
notenkaas
olijven
online shop
ontbijt
paddenstoelen
palmkool
paprika
parelgerst
pasta
pastinaak
pate
peer
peper
pepers
peren
perzik
peultjes
pinda
pita
pizza
polenta
pompoen
pompoenpitten
prei
product review
quinoa
raapstelen
rabarber
radijs
raw
recept
restaurants
rettich
rijst
rozijnen
salade
schorseneren
seitan
sesam
shop
silken tofu
sla
smaakmaker
snijbiet
snijmoes
soep
soja medaillons
sojafilets
spelt
speltrijst
sperziebonen
spicebar
spinazie
spruitjes
steden
stoofperen
sugarsnaps
tahin
tatsoi
tempeh
tofu
tomaten
tortellini
tuinbonen
tzatziki
uien
uitgelicht
uitleg
vega gehakt
vegan
vegan balletjes
vegan garnalen
vegan kaas
vegan kip
vegan salami
vegan shop
vegan spekblokjes
vegan winkel
vegan worst
vegan yoghurt
vegan zalm
vegetarische kip
veldsla
venkel
vijgen
voordelen
walnoot
waterkers
wijntip
winterpostelein
workshop
wortel
zeekraal
zeewier
zoet
zoete aardappel
zwarte peper
zwarte rijst
Blog Archive
© Plantaardigheidheidjes. Mogelijk gemaakt door Blogger.
Deze vinden wij echt erg lekker.
BeantwoordenVerwijderenDank voor het plaatsen.
Heerlijk ! Bij gebrek aan mango en omdat ik wel van pittig houd, heb ik overigens ipv mango spaanse peper gebruikt. Jammer dat ik niet genoeg gemaakt had om er morgen ook nog van te lunchen...
BeantwoordenVerwijderen