Griekse bonen stoofschotel met zoete aardappel

 


Griekse bonen stoofschotel met zoete aardappel 4 pers
2 uien, gehakt
2 grote wortelen, in schijven van een halve cm
2 grote zoete aardappelen, geschild en in blokjes
5 teentjes knoflook, fijngehakt
10-15 cherry tomaatjes
3 el tomatenpuree
1 el kaneelpoeder
1 liter bouillon
1 blik witte bonen, uitgelekt
1 blik borlotti bonen , uitgelekt
2 tl chilipoeder
plantaardige olie
peper & zout

In een grote stoofpan met deksel wat olie verhitten.
Bak hierin de ui, wortelen en de zoete aardappel al roerend voor ongeveer 5-10 minuten.

Voeg de knoflook toe, en roer alles nog een minuut door.
Doe de tomaat en de tomatenpuree erbij en bak nog een minuut.

Alle resterende  ingrediënten aan de pan toevoegen, en laten sudderen voor ongeveer 30-40 minuten tot de groentes gaar zijn. Op smaak brengen met zout en peper.

Serveren met knapperig boeren brood.




Print Friendly and PDF

Geen opmerkingen:

Een reactie posten