Chocolade pudding

Dit recept kreeg ik via via van een collega, omdat ze wist dat ik plantaardig at! Uiteraard uitgeprobeerd en met wat aanpassingen naar eigen wens gemaakt. Erg lekker, ontzettend machtig, maar enorme verwennerij.

Leuk voor de feestdagen in mooie glazen?

Chocolade pudding 3-4 kleine schaaltjes
1 pak silken tofu
2 repen pure chocolade á 75 gr (bv van verkade)
3 el (raw) cacao poeder
2 el ahornsiroop
1 tl kaneel
½ tl chilipoeder
100 ml kokosmelk (eventueel vervangen door haverroom)

Verbrokkel de chocolade in een kommetje en smelt deze in de magnetron (laag vermogen -  2 minuten), of smelt het au bain-marie.
Doe alle ingrediënten, inclusief de gesmolten chocolade in een blender en maal tot een gladde mousse.
Schenk in 4 schaaltjes en zet in de koeling voor minimaal 2 uur.

Eventueel garneren met kokosrasp of pure chocolade hagelslag.Print Friendly and PDF

4 opmerkingen:

 1. Toevallig, ik heb gisteren een vegan choco mousse gemaakt! Deze was met rauwe cacao en avocado, heb je dat ook al eens geprobeerd? Nu vond ik het ook meer een pudding dan een mousse qua structuur, maar best lekker en heel gezond natuurlijk ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja wel eens gemaakt, weet niet zo 1 2 3 de andere ingrediënten meer, maar wel dat ik het met avocado had gemaakt. Ik vond de hoeveelheid zo tegenvallen dat ik er geen foto van heb gemaakt. Makkelijk en lekker was het wel inderdaad.
   Toevallig zeg!

   Vroeger roerde ik de choco mousse die ik in de supermarkt kocht altijd tot een gladde massa, vond ik lekkerder. Deze "pudding / dikke vla" lijkt op door elkaar geroerde mousse :-)

   Verwijderen
 2. Dat scheelt dan weer roeren, hihi!
  Vandaag ook een speciaal toetje voor jou, voor je verjaardag? Of heb je nog een restje overgehouden van dit toetje? Van harte gefeliciteerd in ieder geval!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hahaha je hebt ook alles door :-) dankjewel!
   Nee vandaag geen speciaal toetje gemaakt, gewoon een dag als anders maar wel lekker vrij van werk.
   Alhoewel ik heb nog een stukje stoofperen tarte tatin.. (recept volgt nog), ik denk dat ik die zo meteen lekker ga opeten.

   Verwijderen