Dit recept kreeg ik via via van een collega, omdat ze wist dat ik plantaardig at! Uiteraard uitgeprobeerd en met wat aanpassingen naar eigen wens gemaakt. Erg lekker, ontzettend machtig, maar enorme verwennerij.
Leuk voor de feestdagen in mooie glazen?
Chocolade pudding 3-4 kleine schaaltjes
1 pak silken tofu
2 repen pure chocolade á 75 gr (bv van verkade)
3 el (raw) cacao poeder
2 el ahornsiroop
1 tl kaneel
½ tl chilipoeder
100 ml kokosmelk (eventueel vervangen door haverroom)
Verbrokkel de chocolade in een kommetje en smelt deze in de magnetron (laag vermogen - 2 minuten), of smelt het au bain-marie.
Doe alle ingrediënten, inclusief de gesmolten chocolade in een blender en maal tot een gladde mousse.
Schenk in 4 schaaltjes en zet in de koeling voor minimaal 2 uur.
Eventueel garneren met kokosrasp of pure chocolade hagelslag.
Facebook Page
Labels
aardappels
aardbeien
aardpeer
amandelmeel
amazake
ananas
appel
artisjok
asperges
aubergine
avocado
banaan
berlijn
bietjes
bimi
bladerdeeg
bladgroen
bloemkool
boekweit
boerenkool
boerenpate
bonen
broccoli
brood
broodbeleg
bulgur
cacao
cashewnoten
champignons
chia
chipotle
chocolade
clearspring
courgette
couscous
cranberry
dadels
daslook
dip
edamame
eivervanger
erwten
evenement
falafel
feestelijk
fermenteren
festival
freekeh
fruit
gefermenteerde tofu
gerookte tofu
gierst
Groningen
haarverzorging
haricots vert
havervlokken
hazelnoten
ijs
ijspegels
jackfruit
jostabes
kaassaus
kala namak
kant en klaar
kastanjes
keramiek
kerst
khadi
kikkererwten
kikkererwtenmeel
knolselderij
knolvenkel
kokos
kokosmelk
komkommer
koningsoesterzwam
kookboek
kookboek review
kool
koolrabi
kruiden
kruisbessen
lamsoor
linzen
mais
mango
meiraapjes
melk
meloen
mibuna
milieu
miso
muffins
mythes
naan
Nieuw-Zeelandse spinazie
noodles
noten
notenkaas
olijven
online shop
ontbijt
paddenstoelen
palmkool
paprika
parelgerst
pasta
pastinaak
pate
peer
peper
pepers
peren
perzik
peultjes
pinda
pita
pizza
polenta
pompoen
pompoenpitten
prei
product review
quinoa
raapstelen
rabarber
radijs
raw
recept
restaurants
rettich
rijst
rozijnen
salade
schorseneren
seitan
sesam
shop
silken tofu
sla
smaakmaker
snijbiet
snijmoes
soep
soja medaillons
sojafilets
spelt
speltrijst
sperziebonen
spicebar
spinazie
spruitjes
steden
stoofperen
sugarsnaps
tahin
tatsoi
tempeh
tofu
tomaten
tortellini
tuinbonen
tzatziki
uien
uitgelicht
uitleg
vega gehakt
vegan
vegan balletjes
vegan garnalen
vegan kaas
vegan kip
vegan salami
vegan shop
vegan spekblokjes
vegan winkel
vegan worst
vegan yoghurt
vegan zalm
vegetarische kip
veldsla
venkel
vijgen
voordelen
walnoot
waterkers
wijntip
winterpostelein
workshop
wortel
zeekraal
zeewier
zoet
zoete aardappel
zwarte peper
zwarte rijst
Blog Archive
© Plantaardigheidheidjes. Mogelijk gemaakt door Blogger.
Toevallig, ik heb gisteren een vegan choco mousse gemaakt! Deze was met rauwe cacao en avocado, heb je dat ook al eens geprobeerd? Nu vond ik het ook meer een pudding dan een mousse qua structuur, maar best lekker en heel gezond natuurlijk ;)
BeantwoordenVerwijderenJa wel eens gemaakt, weet niet zo 1 2 3 de andere ingrediënten meer, maar wel dat ik het met avocado had gemaakt. Ik vond de hoeveelheid zo tegenvallen dat ik er geen foto van heb gemaakt. Makkelijk en lekker was het wel inderdaad.
VerwijderenToevallig zeg!
Vroeger roerde ik de choco mousse die ik in de supermarkt kocht altijd tot een gladde massa, vond ik lekkerder. Deze "pudding / dikke vla" lijkt op door elkaar geroerde mousse :-)
Dat scheelt dan weer roeren, hihi!
BeantwoordenVerwijderenVandaag ook een speciaal toetje voor jou, voor je verjaardag? Of heb je nog een restje overgehouden van dit toetje? Van harte gefeliciteerd in ieder geval!
Hahaha je hebt ook alles door :-) dankjewel!
VerwijderenNee vandaag geen speciaal toetje gemaakt, gewoon een dag als anders maar wel lekker vrij van werk.
Alhoewel ik heb nog een stukje stoofperen tarte tatin.. (recept volgt nog), ik denk dat ik die zo meteen lekker ga opeten.