Chocolade pindakaastaart

Gezond? Nee.. Lekker? Ja!!

Het klinkt waarschijnlijk ongelofelijk raar, een taart met pindakaas. Sinds ik echter mijn overnight oats met pindakaas eet wil ik het bijna overal wel opgooien zo lekker vind ik het. Ik ben overigens opgegroeid met een moeder die van pindakaas gruwelt. Daarom gruwelde ik er natuurlijk ook van; ik heb het nooit op mijn brood mee gekregen en alleen de gedachte eraan deed mij rillen.

Gelukkig heb ik een vriend die overtuigend kan zijn en dankzij hem kan ik mijn volwassen leven nog lekker lang genieten van de smaak van pindakaas :-) Zo eet ik het nu op brood, met plakjes komkommer. Doe ik het bij mijn overnight oats als ontbijt en gebruik ik het in soepen en sauzen.

En nu dus een taart! Het smaakt een beetje mokka-achtig. Het grappige? Mijn moeder vond het ook lekker!
Zal ook zij misschien ooit eens pindakaas gaan waarderen?

Het recept waar ik dit gerecht op heb geïnspireerd gaf overigens niet aan hoe groot de vorm moest zijn. Het gevolg was dat ik uiteindelijk drie kleine taartjes heb gemaakt in verschillende vormen. Ik wilde niet te groot beginnen met dan een klein laagje vulling. Je kan er twee springvormpjes met een diameter van 15 cm mee vullen.


Chocolade pindakaastaart

bodem:
16-20 digestive naturel koekjes
1-2 el (raw) cacao poeder
3 grote eetlepels kokosolie

vulling :
1 reep pure chocolade (let op dat er geen melk in is verwerkt)
½ cup plantaardige melk

1 pak zijden tofu, uitgelekt
¾ cup pindakaas
1½ el oersuiker / bruine suiker
1 tl vanille extract
 ½ cup plantaardige melk
1¼ kokend water
3 el agar agar

Maak de bodem door de koekjes samen met de cacao poeder fijn te malen in een keukenmachine.
Smelt kokosolie in een pannetje. Wanneer het gesmolten is voeg je de gemalen koekjes toe. Goed doorroeren en mengen.
Verdeel het mengsel in de vorm, goed aandrukken en wegzetten in de koeling tot je er mee verder gaat.

Smelt au bain marie de chocolade. Wanneer het gesmolten is meng je deze met de plantaardige melk. Goed roeren. Verdeel over de kruimelbodem. Bewaar een beetje om de taart later mee te versieren.

Meng in een keukenmachine de volgende ingrediënten: zijden tofu, pindakaas, suiker en vanille en meng alles tot een gladde massa.

Verhit in een sauspannetje de 1¼ cup water tot het kookt en doe de agar agar erbij. Goed roeren en laat het onder vaak roeren zo'n 10-15 minuten koken tot het water in ieder geval gehalveerd is.Voeg dit toe aan het mengsel in de keukenmachine. Blend. Voeg ½ cup plantaardige melk toe, en blender nogmaals.

Verdeel het mengsel over de taartbodems. Versier eventueel met het restant chocolade mengsel en zet het , afgedekt, weg in de koeling voor minimaal 3 uur.

(Het is duidelijk, taart versieren is niet mijn sterkste kant..)Print Friendly and PDF

Geen opmerkingen:

Een reactie posten