Gezond? Nee.. Lekker? Ja!!
Het klinkt waarschijnlijk ongelofelijk raar, een taart met pindakaas. Sinds ik echter mijn overnight oats met pindakaas eet wil ik het bijna overal wel opgooien zo lekker vind ik het. Ik ben overigens opgegroeid met een moeder die van pindakaas gruwelt. Daarom gruwelde ik er natuurlijk ook van; ik heb het nooit op mijn brood mee gekregen en alleen de gedachte eraan deed mij rillen.
Gelukkig heb ik een vriend die overtuigend kan zijn en dankzij hem kan ik mijn volwassen leven nog lekker lang genieten van de smaak van pindakaas :-) Zo eet ik het nu op brood, met plakjes komkommer. Doe ik het bij mijn overnight oats als ontbijt en gebruik ik het in soepen en sauzen.
En nu dus een taart! Het smaakt een beetje mokka-achtig. Het grappige? Mijn moeder vond het ook lekker!
Zal ook zij misschien ooit eens pindakaas gaan waarderen?
Het recept waar ik dit gerecht op heb geïnspireerd gaf overigens niet aan hoe groot de vorm moest zijn. Het gevolg was dat ik uiteindelijk drie kleine taartjes heb gemaakt in verschillende vormen. Ik wilde niet te groot beginnen met dan een klein laagje vulling. Je kan er twee springvormpjes met een diameter van 15 cm mee vullen.
Chocolade pindakaastaart
bodem:
16-20 digestive naturel koekjes
1-2 el (raw) cacao poeder
3 grote eetlepels kokosolie
vulling :
1 reep pure chocolade (let op dat er geen melk in is verwerkt)
½ cup plantaardige melk
1 pak zijden tofu, uitgelekt
¾ cup pindakaas
1½ el oersuiker / bruine suiker
1 tl vanille extract
½ cup plantaardige melk
1¼ kokend water
3 el agar agar
Maak de bodem door de koekjes samen met de cacao poeder fijn te malen in een keukenmachine.
Smelt kokosolie in een pannetje. Wanneer het gesmolten is voeg je de gemalen koekjes toe. Goed doorroeren en mengen.
Verdeel het mengsel in de vorm, goed aandrukken en wegzetten in de koeling tot je er mee verder gaat.
Smelt au bain marie de chocolade. Wanneer het gesmolten is meng je deze met de plantaardige melk. Goed roeren. Verdeel over de kruimelbodem. Bewaar een beetje om de taart later mee te versieren.
Meng in een keukenmachine de volgende ingrediënten: zijden tofu, pindakaas, suiker en vanille en meng alles tot een gladde massa.
Verhit in een sauspannetje de 1¼ cup water tot het kookt en doe de agar agar erbij. Goed roeren en laat het onder vaak roeren zo'n 10-15 minuten koken tot het water in ieder geval gehalveerd is.Voeg dit toe aan het mengsel in de keukenmachine. Blend. Voeg ½ cup plantaardige melk toe, en blender nogmaals.
Verdeel het mengsel over de taartbodems. Versier eventueel met het restant chocolade mengsel en zet het , afgedekt, weg in de koeling voor minimaal 3 uur.
(Het is duidelijk, taart versieren is niet mijn sterkste kant..)
Facebook Page
Labels
aardappels
aardbeien
aardpeer
amandelmeel
amazake
ananas
appel
artisjok
asperges
aubergine
avocado
banaan
berlijn
bietjes
bimi
bladerdeeg
bladgroen
bloemkool
boekweit
boerenkool
boerenpate
bonen
broccoli
brood
broodbeleg
bulgur
cacao
cashewnoten
champignons
chia
chipotle
chocolade
clearspring
courgette
couscous
cranberry
dadels
daslook
dip
edamame
eivervanger
erwten
evenement
falafel
feestelijk
fermenteren
festival
freekeh
fruit
gefermenteerde tofu
gerookte tofu
gierst
Groningen
haarverzorging
haricots vert
havervlokken
hazelnoten
ijs
ijspegels
jackfruit
jostabes
kaassaus
kala namak
kant en klaar
kastanjes
keramiek
kerst
khadi
kikkererwten
kikkererwtenmeel
knolselderij
knolvenkel
kokos
kokosmelk
komkommer
koningsoesterzwam
kookboek
kookboek review
kool
koolrabi
kruiden
kruisbessen
lamsoor
linzen
mais
mango
meiraapjes
melk
meloen
mibuna
milieu
miso
muffins
mythes
naan
Nieuw-Zeelandse spinazie
noodles
noten
notenkaas
olijven
online shop
ontbijt
paddenstoelen
palmkool
paprika
parelgerst
pasta
pastinaak
pate
peer
peper
pepers
peren
perzik
peultjes
pinda
pita
pizza
polenta
pompoen
pompoenpitten
prei
product review
quinoa
raapstelen
rabarber
radijs
raw
recept
restaurants
rettich
rijst
rozijnen
salade
schorseneren
seitan
sesam
shop
silken tofu
sla
smaakmaker
snijbiet
snijmoes
soep
soja medaillons
sojafilets
spelt
speltrijst
sperziebonen
spicebar
spinazie
spruitjes
steden
stoofperen
sugarsnaps
tahin
tatsoi
tempeh
tofu
tomaten
tortellini
tuinbonen
tzatziki
uien
uitgelicht
uitleg
vega gehakt
vegan
vegan balletjes
vegan garnalen
vegan kaas
vegan kip
vegan salami
vegan shop
vegan spekblokjes
vegan winkel
vegan worst
vegan yoghurt
vegan zalm
vegetarische kip
veldsla
venkel
vijgen
voordelen
walnoot
waterkers
wijntip
winterpostelein
workshop
wortel
zeekraal
zeewier
zoet
zoete aardappel
zwarte peper
zwarte rijst
Blog Archive
© Plantaardigheidheidjes. Mogelijk gemaakt door Blogger.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten