Vegan Eats World


Sinds vorige maand hebben we op het NVV Forum weer de draad opgepakt om weer "gezamenlijk" uit het kookboek Vegan Eats World van Terry Hope Romero. Ik heb dat boek nu al enige tijd in huis, en het lukt mij maar niet om er "zomaar" uit te koken.

Vreemd, want alle recepten die we tot nu toe op het forum hebben gekozen en gemaakt zijn mij goed bevallen, ze zijn gelukt en ze smaakten allemaal prima. Toch vind ik het geen makkelijk boek om even lekker door te bladeren. Overal het algemeen hoor je ook wel de klacht dat de index niet lekker werkt, en dat gerechten als je zoekt op ingrediënt lastig te vinden zijn.

Wel zo leuk dat ik nu toch weer wat recepten uit dit boek heb gemaakt vanwege de cook-a-long. Hieronder de drie recepten die we afgelopen maand hebben gemaakt. De recepten kun je in het boek zelf vinden.


Ik maakte de Red Lentil Dahl (p.120) en de Naan (p.194 ). Met name de naan was echt ontzettend lekker. Zeker omdat de naans in de supermarkt of yoghurt bevatten, of veel te droog zijn ben ik erg blij met dit alternatief. Wel even wat meer werk natuurlijk dan gewoon een kant en klare naan opwarmen, maar zeker de moeite waard.
De red lentil dahl was anders gekruid dan ik normaal zelf doe. Ik heb echter laurierbladeren gebruikt ipv verse curry blaadjes, ik denk dat dat toch wel erg uitmaakt. Ik zal de dahl niet zo snel weer opnieuw maken. Ik heb er nog een vegan raita bij geserveerd. Die ging goed op samen met de naans.

 
Vervolgens maakte ik de Sesame Panko Tempeh Cutles (tempeh katsu) (p. 246) met de Tonkatsu Sauce (p.70). Wel even wat werk dat paneren. Ik had de tempeh in iets van 22 langwerpige stukjes gesneden en toen gepaneerd. Later las ik dat ik ze groter had moeten marineren en vervolgens kleiner snijden. Ach, zo had ik meer knapperige randjes :-)

Erbij heb ik een groene kool salade geserveerd met een dressing van mirin, rijstazijn, soja en sesamolie en dat ongeveer een uurtje laten intrekken. Tevens er nog een kommetje rijst bij gedaan voor de afwisseling.

De saus was ontzettend lekker, zeker een aanrader om die bij de tempeh cutlets te serveren. Lekker om in te dippen!


Van de week maakte ik de Flying Massaman Curry (p. 141). Heerlijk en vrij makkelijk gerecht waar je alleen wel behoorlijk wat ingredienten voor nodig had. De volle hoeveelheid is genoeg voor 4 personen en wij hebben er dan ook twee dagen van gegeten (in tegenstelling tot de tempeh katsu).

De volgende dag zijn de smaken nog beter ingetrokken. De saus vond ik wel ietwat waterig, op het einde van de kooktijd heb ik wat aardappeltjes met vocht vermalen om te saus wat dikker te maken.


Print Friendly and PDF

1 opmerking:

  1. Lijkt me allemaal super lekker! Vooral de naan en de tempeh met tonkatsusaus. Zou je die recepten toch kunnen plaatsen?

    BeantwoordenVerwijderen