Amsterdam: Steinbeisser Experimental Gastronomy - autumn edition


Afgelopen vrijdag ging ik opnieuw naar de Steinbeisser Experimental Gastronomy. Ditmaal geen bedden die verspreid door de zaal stonden, maar één grote tafel met een enorme verscheidenheid aan stoelen.

Rick en ik namen plaats en al snel volgden de andere gasten. Het idee achter de setting van één grote tafel waar alle gasten aan zitten was dat er meer contact en samenspel uit zou volgen. Dat is in ons hoekje zeker gelukt. We hadden enorm geluk met onze buurvrouwen en buurman en hadden een top avond waarin we veel gelachen en gedeeld hebben.De  Steinbeisser Experimental Gastronomy staat niet alleen in het teken van eten, maar ook van kunst en een meer filosofische gedachte achter eten en eetrituelen. Toen het eerste gerecht net geserveerd was mochten we ons bestek gaan uitkiezen.

Ditmaal gemaakt door kunstenaar en sieradenmaker Nils Hint. Ons bestek bestond uit messen, vorken en lepels samengesmolten met gereedschappen. Dit leverde vaak grappige vormen en situaties.  Anders dan de vorige keer heb ik er uiteindelijk niet echt mee gegeten. Ik vond de metaalsmaak teveel de smaak van het eten overnemen.

Ook ditmaal werd er een geheel plantaardige 5-gangen menu geserveerd, wederom bereid door Bini Sharman. Ondanks dat het dezelfde chef was die het eten bereidde was het menu geheel anders. Zowel qua presentatie als afwisseling was het erg verschillend met de vorige editie die ik had bijgewoond.


 Shiitake bouillon met schorseneer.


Worst met speltmeel-seitan en een bieten sausje


Pompoen hutspot en dumplings met pompoen en zure kool op twee manieren bereid: de ene gestoomd, de ander gebakken.


Een stamppotje van Friesland aardappelen met prei, paddenstoelen, mierikswortelroom en chips van cavolo nero (palmkool).


Als toetje een walnotentaartje en een stoofpeertje.

Al met al was het een supergezellige avond, zeker een aanrader voor iedereen die geïnteresseerd is in lekker plantaardig, lokaal eten in combinatie met kunst.

Dankjewel Renata, Monique en Sjoerd voor de gezelligheid aan tafel ;-)Print Friendly and PDF

3 opmerkingen:

 1. Ik vind dit er echt zó leuk uitzien, net als de vorige keer. Stiekem ben ik een beetje verliefd op het bestek, haha.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja het bestek was zeker bijzonder. Er zaten een aantal hele mooie items bij :-)

   Verwijderen
 2. Jullie ook heel erg bedankt, het was supergezellig! Je hebt een mooi verslag gemaakt van de avond, ook leuk om te zien hoe de foto's geworden zijn.
  En stiekem mis ik mijn mooie bestekje ook nog wel een beetje, in al zijn on'handig'-heid ;)

  BeantwoordenVerwijderen