Ik ben helemaal geen fan van stampotjes. Nooit geweest. Maar sinds ik een heerlijk stampotje ergens anders heb gegeten ben ik zelf gaan experimenteren en ik merk dat ik het ga waarderen. Onderstaand recept vind ik echt heerlijk en ga ik vaker mee experimenteren met andere knolgewassen. De champignons met hartige "bacon" smaak zijn een blijvertje!
Stampot met knolselderij, winterpostelein 3 pers
400-500 gr kruimige aardappels in schil, in blokjes
1 kleine knolselderij, geschild en in blokjes
200 gr winterpostelein
1½ el plantaardige boter/margarine
zout & peper
Doe de aardappelen in de pan met water en breng aan de kook, doe hetzelfde voor de knolselderij maar in een andere pan. Voeg zout toe en laat beide gaar koken (ongeveer 20 min).
Verwijder ondertussen de stelen van de winterpostelein (gooi ze niet weg maar doe ze bv in een smoothie).
Wanneer de aardappelen en knolselderij klaar zijn, afgieten, samen voegen en lichtjes doorroeren met een vork. Het moet niet gepureerd worden, maar de stukjes moeten wel "breken. Voeg de 1½ el plantaardige margarine toe, goed mengen. Daarna de winterpostelein erdoor roeren. Wanneer het teveel afkoelt kun je de pan nog op een laag vuurtje zetten terwijl je alles door elkaar mengt en de winterpostelein is geslonken (gebeurt snel).
Serveren met de hartige champignons met "bacon" smaak. (Maak de champignons tijdens het koken van de aardappelen en knolselderij).
Hartige champignons (met "bacon" smaak):
1 pakje champignons á 250 gr, in dunne plakjes
scheut sojasaus
1 tl liquid smoke
1 el ahornsiroop
1 el edelgist
mespuntje gerookte of zoete paprika poeder
plantaardige boter/margarine
Verhit wat plantaardige margarine in een koekenpan. Bak hierin de champignons tot ze bruin worden en hun vocht beginnen los te laten.
Besprenkelen met een flinke scheut sojasaus, ahornsiroop en de liquid smoke. Goed doorroeren en de edelgist en paprika poeder toevoegen. Nog voor zo'n 5 minuten doorbakken tot ze mooie gekleurd en aangebakken zijn.
Facebook Page
Labels
aardappels
aardbeien
aardpeer
amandelmeel
amazake
ananas
appel
artisjok
asperges
aubergine
avocado
banaan
berlijn
bietjes
bimi
bladerdeeg
bladgroen
bloemkool
boekweit
boerenkool
boerenpate
bonen
broccoli
brood
broodbeleg
bulgur
cacao
cashewnoten
champignons
chia
chipotle
chocolade
clearspring
courgette
couscous
cranberry
dadels
daslook
dip
edamame
eivervanger
erwten
evenement
falafel
feestelijk
fermenteren
festival
freekeh
fruit
gefermenteerde tofu
gerookte tofu
gierst
Groningen
haarverzorging
haricots vert
havervlokken
hazelnoten
ijs
ijspegels
jackfruit
jostabes
kaassaus
kala namak
kant en klaar
kastanjes
keramiek
kerst
khadi
kikkererwten
kikkererwtenmeel
knolselderij
knolvenkel
kokos
kokosmelk
komkommer
koningsoesterzwam
kookboek
kookboek review
kool
koolrabi
kruiden
kruisbessen
lamsoor
linzen
mais
mango
meiraapjes
melk
meloen
mibuna
milieu
miso
muffins
mythes
naan
Nieuw-Zeelandse spinazie
noodles
noten
notenkaas
olijven
online shop
ontbijt
paddenstoelen
palmkool
paprika
parelgerst
pasta
pastinaak
pate
peer
peper
pepers
peren
perzik
peultjes
pinda
pita
pizza
polenta
pompoen
pompoenpitten
prei
product review
quinoa
raapstelen
rabarber
radijs
raw
recept
restaurants
rettich
rijst
rozijnen
salade
schorseneren
seitan
sesam
shop
silken tofu
sla
smaakmaker
snijbiet
snijmoes
soep
soja medaillons
sojafilets
spelt
speltrijst
sperziebonen
spicebar
spinazie
spruitjes
steden
stoofperen
sugarsnaps
tahin
tatsoi
tempeh
tofu
tomaten
tortellini
tuinbonen
tzatziki
uien
uitgelicht
uitleg
vega gehakt
vegan
vegan balletjes
vegan garnalen
vegan kaas
vegan kip
vegan salami
vegan shop
vegan spekblokjes
vegan winkel
vegan worst
vegan yoghurt
vegan zalm
vegetarische kip
veldsla
venkel
vijgen
voordelen
walnoot
waterkers
wijntip
winterpostelein
workshop
wortel
zeekraal
zeewier
zoet
zoete aardappel
zwarte peper
zwarte rijst
Blog Archive
© Plantaardigheidheidjes. Mogelijk gemaakt door Blogger.
Ziet er prachtig uit!
BeantwoordenVerwijderenDankjewel Alynda!
VerwijderenOh mmm, dit komt vanavond op onze tafel!
BeantwoordenVerwijderenMmm! Ziet er erg lekker uit! Vooral de champignons :)
BeantwoordenVerwijderenxxo
Ziet er inderdaad erg fijn uit! Binnenkort eens uitproberen!
BeantwoordenVerwijderen