Peren-kruimel dessert


Een heerlijk verwarmend dessert die past bij de koudere dagen in de herfst en de winter. Heerlijk met peren, maar mocht je appels hebben dan kun je deze daar door vervangen, neem dan in plaats van cranberries eens rozijnen. Serveer warm met een grote dot vanille soja yoghurt of soja-ijs.


Peren-kruimel dessert
Voor de perenbasis:
3 grote rijpe peren, geschild, ontpit en in grove stukken
3 el ahornsiroop
1 tl arrowrootpoeder of tapiocapoeder
2 tl verse fijngeraspte gember
3 el gedroogde cranberries
½ tl gemalen kardamom
½ tl gemalen all spice (piment)
snufje zeezout

Voor de kruimellaag:
½ cup fijne havervlokken
¼ cup havervlokken meel  (havervlokken gemalen in bv een koffie/kruidenmolen)
½ cup hazelnoten, grof gehakt
¼ cup bruine suiker of oersuiker
¼ cup bloem
snuf zeezout
3 el neutrale plantaardige olie
2 el ahornsiroop

Verwarm de oven voor op 180°C.

Voor de perenbasis:
Vermeng de arrowroot met de ahornsiroop tot deze helemaal is opgelost. Meng dit samen door alle andere ingrediënten voor de perenbasis. Verdeel mengsel in een lage ovenschaal van ongeveer 15 cm x 15 cm of verdeel het in allemaal kleine ovenvaste schaaltjes waarin je het wil opdienen.

Voor de kruimellaag:
Meng alle ingrediënten voor de kruimellaag in een schaal en vermeng het goed met bijvoorbeeld een grove vork of je vingers.

Verdeel de kruimellaag over de peren.
Bak in de oven voor ongeveer 30 minuten of tot de kruimellaag mooi goudbruin is geworden.

Serveer warm met soja yoghurt of soja ijs.



Print Friendly and PDF

2 opmerkingen:

  1. Jeetje, dat ziet er echt weer véél te lekker uit!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Het was ook echt erg lekker! Maar wel warm eten. Ik heb de rest de volgende dag koud gegeten en dan is het minder indrukwekkend. En op de suiker na niet eens zo slecht voor je!

      Verwijderen