Peren-kruimel dessert
Een heerlijk verwarmend dessert die past bij de koudere dagen in de herfst en de winter. Heerlijk met peren, maar mocht je appels hebben dan kun je deze daar door vervangen, neem dan in plaats van cranberries eens rozijnen. Serveer warm met een grote dot vanille soja yoghurt of soja-ijs.
Peren-kruimel dessert
Voor de perenbasis:
3 grote rijpe peren, geschild, ontpit en in grove stukken
3 el ahornsiroop
1 tl arrowrootpoeder of tapiocapoeder
2 tl verse fijngeraspte gember
3 el gedroogde cranberries
½ tl gemalen kardamom
½ tl gemalen all spice (piment)
snufje zeezout
Voor de kruimellaag:
½ cup fijne havervlokken
¼ cup havervlokken meel (havervlokken gemalen in bv een koffie/kruidenmolen)
½ cup hazelnoten, grof gehakt
¼ cup bruine suiker of oersuiker
¼ cup bloem
snuf zeezout
3 el neutrale plantaardige olie
2 el ahornsiroop
Verwarm de oven voor op 180°C.
Voor de perenbasis:
Vermeng de arrowroot met de ahornsiroop tot deze helemaal is opgelost. Meng dit samen door alle andere ingrediënten voor de perenbasis. Verdeel mengsel in een lage ovenschaal van ongeveer 15 cm x 15 cm of verdeel het in allemaal kleine ovenvaste schaaltjes waarin je het wil opdienen.
Voor de kruimellaag:
Meng alle ingrediënten voor de kruimellaag in een schaal en vermeng het goed met bijvoorbeeld een grove vork of je vingers.
Verdeel de kruimellaag over de peren.
Bak in de oven voor ongeveer 30 minuten of tot de kruimellaag mooi goudbruin is geworden.
Serveer warm met soja yoghurt of soja ijs.
Facebook Page
Labels
aardappels
aardbeien
aardpeer
amandelmeel
amazake
ananas
appel
artisjok
asperges
aubergine
avocado
banaan
berlijn
bietjes
bimi
bladerdeeg
bladgroen
bloemkool
boekweit
boerenkool
boerenpate
bonen
broccoli
brood
broodbeleg
bulgur
cacao
cashewnoten
champignons
chia
chipotle
chocolade
clearspring
courgette
couscous
cranberry
dadels
daslook
dip
edamame
eivervanger
erwten
evenement
falafel
feestelijk
fermenteren
festival
freekeh
fruit
gefermenteerde tofu
gerookte tofu
gierst
Groningen
haarverzorging
haricots vert
havervlokken
hazelnoten
ijs
ijspegels
jackfruit
jostabes
kaassaus
kala namak
kant en klaar
kastanjes
keramiek
kerst
khadi
kikkererwten
kikkererwtenmeel
knolselderij
knolvenkel
kokos
kokosmelk
komkommer
koningsoesterzwam
kookboek
kookboek review
kool
koolrabi
kruiden
kruisbessen
lamsoor
linzen
mais
mango
meiraapjes
melk
meloen
mibuna
milieu
miso
muffins
mythes
naan
Nieuw-Zeelandse spinazie
noodles
noten
notenkaas
olijven
online shop
ontbijt
paddenstoelen
palmkool
paprika
parelgerst
pasta
pastinaak
pate
peer
peper
pepers
peren
perzik
peultjes
pinda
pita
pizza
polenta
pompoen
pompoenpitten
prei
product review
quinoa
raapstelen
rabarber
radijs
raw
recept
restaurants
rettich
rijst
rozijnen
salade
schorseneren
seitan
sesam
shop
silken tofu
sla
smaakmaker
snijbiet
snijmoes
soep
soja medaillons
sojafilets
spelt
speltrijst
sperziebonen
spicebar
spinazie
spruitjes
steden
stoofperen
sugarsnaps
tahin
tatsoi
tempeh
tofu
tomaten
tortellini
tuinbonen
tzatziki
uien
uitgelicht
uitleg
vega gehakt
vegan
vegan balletjes
vegan garnalen
vegan kaas
vegan kip
vegan salami
vegan shop
vegan spekblokjes
vegan winkel
vegan worst
vegan yoghurt
vegan zalm
vegetarische kip
veldsla
venkel
vijgen
voordelen
walnoot
waterkers
wijntip
winterpostelein
workshop
wortel
zeekraal
zeewier
zoet
zoete aardappel
zwarte peper
zwarte rijst
Blog Archive
© Plantaardigheidheidjes. Mogelijk gemaakt door Blogger.
Jeetje, dat ziet er echt weer véél te lekker uit!
BeantwoordenVerwijderenHet was ook echt erg lekker! Maar wel warm eten. Ik heb de rest de volgende dag koud gegeten en dan is het minder indrukwekkend. En op de suiker na niet eens zo slecht voor je!
Verwijderen