Pasta met simpele pompoensaus

Niets herfstiger dan de pompoen :-) De oranje pompoen lag al weer een weekje in mijn keuken. Ik ben nog niet toe aan de hele zware wintermaaltijden en daar wordt pompoen toch vaak voor gebruikt. Al zoekende kwam ik erachter dat je het ook als een pasta saus kan gebruiken. Het oorspronkelijke gerecht zat vol kaas, maar was "optioneel". Die heb ik dus lekker weggelaten en vervangen door een beetje edelgist.

Ondanks de simpelheid van dit gerecht verbaasde de lekkere, niet saaie smaak. We hebben we brood met een dipper (olijfolie met kruiden) naast gegeten.


Pasta met simpele pompoensaus 3 pers
1 kleine oranje pompoen, geschild en ontpit, in kleine stukjes
3 kleine uitjes of 1 grote ui, grof gehakt
2 teentjes knoflook, grof gehakt
5 verse salieblaadjes
1½ cup water
1-2 el edelgist
(Quinoa) spirelli
voor 3 personen
plantaardige olie
zout & peper

Schil de pompoen, verwijder de pitten en hak in kleine stukjes. Houd ongeveer 2-3 cups pompoenstukjes aan. Schil ui en knoflook en hak grof.
Verhit wat olie in een diepe pan en bak hierin de ui, knoflook en salieblaadjes licht aan voor ongeveer een minuut of 4.

Voeg de pompoenblokjes toe en het water. Laat ongeveer 15-20 minuten zachtjes koken tot de pompoen door en door gaar is.

Kook ondertussen de spirelli volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.

Wanneer de pompoen gaar is giet je deze over in een blender (vergeet niet de stoomdop te verwijderen) en pureer je de saus. Ik heb de salieblaadjes gewoon laten zitten. Voeg de edelgist toe en meng alles tot een gladde saus.

Meng de pasta met de saus, verwarm indien nodig nog even in de pan. Breng op smaak met peper en zout.Print Friendly and PDF

Geen opmerkingen:

Een reactie posten