Mie met tofu, broccoli in misosaus



Mie met tofu, broccoli in misosaus
1 blok tofu, geperst en in blokjes gesneden
 2 el tomatenpuree
5 e sojasaus
6 el oersuiker/bruine suiker
sap van 1 citroen
2 el sriracha
2 el miso
1/4 cup water

1 stronk broccoli, in kleine roosjes
2 teentjes knoflook, fijn gehakt
2 lente-uitjes, in 2 cm lange stukken

mie voor twee personen, gekookt volgens de aanwijzingen op de verpakking
2 handjes taugé
koriander ter garnering
plantaardige olie
zout


In een grote koekenpan met wat plantaardige olie de stukjes tofu aan alle kanten knapperig en goudbruin bakken.  Leg apart, eventueel op keukenpapier.

Voeg de volgende ingrediënten voor de saus samen: tomatenpuree, sojasaus, suiker, citroensap, sriracha, miso en het water. Goed roeren tot alles een gladde massa wordt.

In een grote koekenpan wat olie verhitten en hierin de broccoli met wat zout aanbakken. Zet eventueel een deksel op de pan om het proces te versnellen, na 5 minuten moet de broccoli beginnen te verkleuren.
Zet apart bij de tofu.

Verlaag de temperatuur naar medium in de pan en kook hierin de knoflook in een beetje olie. Voeg de helft van de saus toe en verwarm alles goed door.

Doe de mie erbij, goed doormengen en voeg de taugé, tofu en broccoli toe en uiteindelijk de rest van de saus. Serveren met wat koriander eroverheen.


Bewerkt recept, origineel recept komt uit Isa Does it.

Print Friendly and PDF

Geen opmerkingen:

Een reactie posten