Maaltijdsalade met savooiekool en avocado
Lekkere gezonde salade waar je van blijft eten. De maaltijdblokjes met speksmaak die sinds kort bij de Albert Heijn te koop zijn vind ik qua smaak niet echt op spek/bacon lijken (eerder hamblokjes), voor spek zouden ze iets zouter mogen zijn en wat meer gerookter mogen smaken. Ik heb dat opgelost door een klein beetje liquid smoke tijdens het bakken over de blokjes te besprenkelen en wat zout toe te voegen. Lekker krokant en droog bakken en ze zijn een goede afwisseling in deze salade.
De titel van het recept heb ik wel drie keer opnieuw bedacht, ik had bijna alle ingrediënten in de titel genoemd omdat alle elementen eigenlijk net zo belangrijk zijn. Alleen "salade van savooiekool en linzen" dat klinkt niet, volgens mij kijkt dan niemand verder naar het recept; "salade van maaltijdblokjes en avocado" klinkt weer te vaag, dus vandaar maar "salade met savooiekool en avocado" :-)
Maaltijdsalade met savooiekool en avocado 2-3 pers
1/2 cup bruine of groene linzen
1 laurierblad
1 teentje knoflook, gekneusd
½ krop savooiekool (of groene kool),fijngesneden
1 pakje maaltijdblokjes met speksmaak van ProViand/Albert Heijn
optioneel: scheutje liquid smoke
2 avocado's
plantaardige olie
dressing:
sap van een halve citroen
3 el olijfolie
1 tl mosterd
1 tl bruine of oersuiker
zout & peper
Doe de linzen met het laurierblad en het knoflookteentje in een pan en zet ze 1 cm onder water. Breng aan de kook en laat ze gaar worden (check altijd even de verpakking, maar meestal is dit 25-30 minuten).
Giet af indien nodig en verwijder laurierblad en knoflook.
Bak ondertussen de maaltijdblokjes in een klein beetje olie knapperig en bruin.(eventueel besprenkelen met wat liquid smoke en zout). Zet apart (mag afkoelen).
Zet een pan met ruim water en wat zout op het vuur en breng aan de kook. Blancheer de savooikool ongeveer een halve minuut in het water en giet af. Laat het goed uitlekken of slinger het droog.
Meng de ingredienten voor de dressing en breng op smaak met zout en peper.
Doe de linzen door de de savooiekool, verdeel over de borden. Schil en ontpit de avocado en snijd in blokjes en verdeel dit samen met de maaltijdblokjes over de salade heen. Overgiet met de dressing. Eventueel nog extra op smaak brengen met peper & zout.
Facebook Page
Labels
aardappels
aardbeien
aardpeer
amandelmeel
amazake
ananas
appel
artisjok
asperges
aubergine
avocado
banaan
berlijn
bietjes
bimi
bladerdeeg
bladgroen
bloemkool
boekweit
boerenkool
boerenpate
bonen
broccoli
brood
broodbeleg
bulgur
cacao
cashewnoten
champignons
chia
chipotle
chocolade
clearspring
courgette
couscous
cranberry
dadels
daslook
dip
edamame
eivervanger
erwten
evenement
falafel
feestelijk
fermenteren
festival
freekeh
fruit
gefermenteerde tofu
gerookte tofu
gierst
Groningen
haarverzorging
haricots vert
havervlokken
hazelnoten
ijs
ijspegels
jackfruit
jostabes
kaassaus
kala namak
kant en klaar
kastanjes
keramiek
kerst
khadi
kikkererwten
kikkererwtenmeel
knolselderij
knolvenkel
kokos
kokosmelk
komkommer
koningsoesterzwam
kookboek
kookboek review
kool
koolrabi
kruiden
kruisbessen
lamsoor
linzen
mais
mango
meiraapjes
melk
meloen
mibuna
milieu
miso
muffins
mythes
naan
Nieuw-Zeelandse spinazie
noodles
noten
notenkaas
olijven
online shop
ontbijt
paddenstoelen
palmkool
paprika
parelgerst
pasta
pastinaak
pate
peer
peper
pepers
peren
perzik
peultjes
pinda
pita
pizza
polenta
pompoen
pompoenpitten
prei
product review
quinoa
raapstelen
rabarber
radijs
raw
recept
restaurants
rettich
rijst
rozijnen
salade
schorseneren
seitan
sesam
shop
silken tofu
sla
smaakmaker
snijbiet
snijmoes
soep
soja medaillons
sojafilets
spelt
speltrijst
sperziebonen
spicebar
spinazie
spruitjes
steden
stoofperen
sugarsnaps
tahin
tatsoi
tempeh
tofu
tomaten
tortellini
tuinbonen
tzatziki
uien
uitgelicht
uitleg
vega gehakt
vegan
vegan balletjes
vegan garnalen
vegan kaas
vegan kip
vegan salami
vegan shop
vegan spekblokjes
vegan winkel
vegan worst
vegan yoghurt
vegan zalm
vegetarische kip
veldsla
venkel
vijgen
voordelen
walnoot
waterkers
wijntip
winterpostelein
workshop
wortel
zeekraal
zeewier
zoet
zoete aardappel
zwarte peper
zwarte rijst
Blog Archive
© Plantaardigheidheidjes. Mogelijk gemaakt door Blogger.
niet te eten die maaltijdblokjes
BeantwoordenVerwijderenJe moet er inderdaad wel wat moeite voor doen om ze lekker knapperig en zout te laten smaken.
VerwijderenMocht je een tip willen: gerookte tofu knapperig bakken en op het laatst een scheutje sojasaus, ahornsiroop en wat edelgist meebakken. Erg lekker, en inderdaad lekkerder dan de maaltijdblokjes.