Dit gerecht is ontstaan nav het opruimen van mijn voorraad. Ik had nog een bundel cavolo nero (palmkool), blikken zwarte bonen, zoals altijd zoete aardappelen en een open pak tortilla's. Het werden enchilada's!
Het werd echt een heerlijke combinatie van smaken. Wel erg vullend, maar goed dat ik de geplande guacamole achterwege heb gelaten.
Dit gerecht heb ik gemaakt na een lange dag werken, het was al vrij laat toen het de oven uitkwam. Ik had geen puf meer om het met mijn goede flitser te fotograferen, dus bij deze een foto vanaf het aanrecht ;-)
Zoete aardappel, cavolo nero en zwarte bonen enchilada's 2pers
1 blik/pak tomatenstukjes
1 ui, gesneden
4 teentjes knoflook, grof gesneden
1 tl chilipoeder of chipotle poeder
2 zoete aardappelen, in stukjes
1 ui, gesneden
1 blik zwarte bonen, uitgelekt
2 cup fijn gesneden cavolo nero of boerenkool
1 - 2 el Mexicaanse kruiden
optioneel: vegan kaas (het staat leuk, maar qua smaak was het niet een enorme verrijking)
4 tortilla's
plantaardige olie
zout en peper
verse koriander
In een steelpan de ui met de knoflook in wat olie aanfruiten. Voeg de tomatenstukjes toe samen met de chili of chipotle kruiden en laat op middelhoog vuur een minuut of 15 pruttelen.
Bak in een koekenpan met wat olie de zoete aardappelen aan tot ze zacht beginnen te worden. Voeg na 5 minuten de uien toe en bak mee.
Stoom ondertussen de cavolo nero of de boerenkool tot deze geslonken en zacht is.
Voeg de zwarte bonen en de Mexicaanse kruiden toe aan de zoete aardappel. Goed roeren, proeven of er eventueel nog meer kruiden bij moeten.
Verwarm de oven voor op 220C.
Blend de tomatensaus fijn met een staafmixer of met een blender (voorzichtig het is heet, zorg dat als je een blender gebruikt de stoom wegkan).
Doe de cavolo nero/ boerenkool bij de zoete aardappel/bonenmix en breng op smaak met zout en peper.
Voeg een klein scheutje tomatensaus toe aan de zoete aardappel/bonenmix en roer goed door en zorg dat het enigszins smeuïg is.
Spreid over de bodem van een ovenschaal 2-3 eetlepels tomatensaus. Verdeel het zoete aardappel bonenmengsel over 4 tortilla's, rol ze op en leg ze naast elkaar in de ovenschaal.
Overgieten met de rest van de tomatensaus. Eventueel bestrooien met vegan kaas.
Zet in de oven voor een minuut of 10 om alles even op te warmen.
Serveren met wat verse koriander.
Facebook Page
Labels
aardappels
aardbeien
aardpeer
amandelmeel
amazake
ananas
appel
artisjok
asperges
aubergine
avocado
banaan
berlijn
bietjes
bimi
bladerdeeg
bladgroen
bloemkool
boekweit
boerenkool
boerenpate
bonen
broccoli
brood
broodbeleg
bulgur
cacao
cashewnoten
champignons
chia
chipotle
chocolade
clearspring
courgette
couscous
cranberry
dadels
daslook
dip
edamame
eivervanger
erwten
evenement
falafel
feestelijk
fermenteren
festival
freekeh
fruit
gefermenteerde tofu
gerookte tofu
gierst
Groningen
haarverzorging
haricots vert
havervlokken
hazelnoten
ijs
ijspegels
jackfruit
jostabes
kaassaus
kala namak
kant en klaar
kastanjes
keramiek
kerst
khadi
kikkererwten
kikkererwtenmeel
knolselderij
knolvenkel
kokos
kokosmelk
komkommer
koningsoesterzwam
kookboek
kookboek review
kool
koolrabi
kruiden
kruisbessen
lamsoor
linzen
mais
mango
meiraapjes
melk
meloen
mibuna
milieu
miso
muffins
mythes
naan
Nieuw-Zeelandse spinazie
noodles
noten
notenkaas
olijven
online shop
ontbijt
paddenstoelen
palmkool
paprika
parelgerst
pasta
pastinaak
pate
peer
peper
pepers
peren
perzik
peultjes
pinda
pita
pizza
polenta
pompoen
pompoenpitten
prei
product review
quinoa
raapstelen
rabarber
radijs
raw
recept
restaurants
rettich
rijst
rozijnen
salade
schorseneren
seitan
sesam
shop
silken tofu
sla
smaakmaker
snijbiet
snijmoes
soep
soja medaillons
sojafilets
spelt
speltrijst
sperziebonen
spicebar
spinazie
spruitjes
steden
stoofperen
sugarsnaps
tahin
tatsoi
tempeh
tofu
tomaten
tortellini
tuinbonen
tzatziki
uien
uitgelicht
uitleg
vega gehakt
vegan
vegan balletjes
vegan garnalen
vegan kaas
vegan kip
vegan salami
vegan shop
vegan spekblokjes
vegan winkel
vegan worst
vegan yoghurt
vegan zalm
vegetarische kip
veldsla
venkel
vijgen
voordelen
walnoot
waterkers
wijntip
winterpostelein
workshop
wortel
zeekraal
zeewier
zoet
zoete aardappel
zwarte peper
zwarte rijst
Blog Archive
© Plantaardigheidheidjes. Mogelijk gemaakt door Blogger.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten